Policajac na maškarama u Vrbniku napao mještana i razbio mu čašu o glavu

Foto: Čitatelj Indexa

NA MAŠKARANOJ zabavi u Vrbniku na otoku Krku je, prema dostupnim informacijama, u noći s petka na subotu došlo do teškog incidenta. 

Prema tim su informacijama u incidentu sudjelovali policajci u civilu koji su jednom mještaninu razbili glavu. 

Policajci provocirali mještane pa razbili čašu na glavi jednog od njih?

Indexu se javio čitatelj I.V. (identitet poznat redakciji) koji je ispričao da je na maškaranu zabavu u mjestu stiglo nekoliko djelatnika policijske postaje Krk u civilu. 

Rekao je da su policajci provocirali mještane, a da je sve završilo razbijenom glavom jednog mještanina. Glavu mu je vinskom čašom, ispričao je čitatelj, razbio jedan od policajaca u civilu koji ga je napao zbog čega je mještanin dobio desetak šavova.

Dodao je da se policija nakon incidenta za vikend vratila u mjesto gdje su legitimirali mještane. 

Izvor iz policije potvrdio da je jedan policajac u civilu izazvao incident

Prema neslužbenim informacijama od izvora bliskog krčkoj policiji, Novi list doznaje da je istina da je sukob započeo jedan njihov djelatnik, koji u tom trenutku nije bio na dužnosti. 

Sve se odvilo u noći s petka na subotu, oko 4 sata ujutro. Izvor blizak policiji negira, međutim, da je idući dan na Vrbniku policija pokušala zataškati slučaj. Naprotiv, ističe kako su razgovarali s preko trideset svjedoka i to upravo zato da bi se utvrdilo što se zapravo dogodilo. 

Novi list doznaje i  kako će protiv nasilnog policajca biti poduzete sve potrebne stegovne mjere. 

Policija: Kriminalističko istraživanje je u tijeku

Index je pokušao to provjeriti u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj, no bili su vrlo šturi s informacijama.

U tijeku je kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve relevantne činjenice o tom događaju nakon čega ćemo o svemu moći izvijestiti javnost", rekli su kratko iz Primorsko-goranske policije za Index. 

Pročitajte više