Policajac u Chicagu ubio 17-godišnjaka. Navodno jer je bježao

Foto: Chicago Police

17-GODIŠNJAK je umro od teških ozljeda nakon što je u njega pucala policija u Chicagu u subotu navečer, objavili su američki mediji pozivajući se službene izvore.

"Maloljetnik je pokušao pobjeći tijekom prometne kontrole. Policajac koji ga je pokušao sustići pucao je u njega. Mladić je poslije umro", piše u priopćenju civilnog ureda za istrage slučajeva u koje je umiješana čikaška policija.

Istražitelji tog ureda su pregledali "sve raspoložive snimke" i nastavljaju saslušavati svjedoke kako bi utvrdili okolnosti nesreće, dodaje ured.

Američki mediji pišu da je žrtva Michael Elam (17).

Što se dogodilo?

Nešto ranije čikaška policija je objavila da je njezin pripadnik pucao u osumnjičenika u "oružanom sukobu" u subotu oko 20.30 i da je osoba prevezena u bolnicu "u kritičnom stanju".

Policija Chicaga, trećeg po veličini američkog grada, optuživana je zadnjih godina za više propusta.

Godine 2014. bijeli policajac je sa šesnaest hitaca ustrijelio Laquana McDonalda, 17-godišnjeg crnca naoružanog nožem koji je bio podalje od njega. Policajac Jason Van Dyke je u siječnju osuđen na gotovo sedam godina zatvora zbog ubojstva.

Kasnija objava videosnimke 2015. o pogibiji mladića razbjesnila je stanovnike i potaknula višemjesečne prosvjede.

Savezna istraga je poslije utvrdila da su policijske zlouporabe bile česte u tom gradu pogođenom nasiljem i krijumčarenjem droge.

Pročitajte više