Policajac u Solinu htio poslati mladi par na poligraf jer ne vjeruju u Boga?!

Foto: FAH

INTERNA kontrola splitske Policijske uprave ispituje prijavu mladog solinskog para, kojeg su susjedi optužili za razbijeno staklo i išarani automobil. Policajca su prijavili jer ih je htio poslati na poligraf zbog toga što ne vjeruju u Boga?! U PU splitsko-dalmatinskoj nam je potvrđeno kako je prijava zaprimljena i kako se po njoj postupa, odnosno, utvrđuje istinitost navoda.

Poligraf za vraćanje Bogu i urednom životu

Par je u prijavi naveo kako im je policajac kazao da ne vjeruju dovoljno u Boga, ne čitaju Bibliju i ne idu na svetu misu. Činilo mu se logičnim da ih "potjera" na poligraf sa vrlo zanimljivim objašnjenjem, da će pronaći mir u Bogu i vratiti se urednom obiteljskom životu, kakav živi obitelj koja ih je prijavila za štetu.

Mladoj trudnici policajac je navodno čak sugerirao kako bi trebala preskočiti zakazanu amniocentezu, i to zato jer taj pregled nije kršćanski.

Policija radi razliku između vjernika i nevjernika? 

Međususjedski problemi zbog ove prijave pali su u drugi plan, zvuči nevjerojatno da se itko u policiji, bez obzira na vjersku opredijeljenost, poslužio ovakvim vokabularom u obradi slučaja. Prijava mlade solinske obitelji ukazuje i da stranke nisu jednako tretirane, jer je po njihovim navodima očito da religiozni policajac stoji na strani susjeda koji su uredni vjernici, redovni na misi i slično, za razliku od para koji je prijavljen za oštećenje tuđe stvari. 

Kako doznajemo u PU splitskoj, mladi par, koji je prijavio policajca, ipak nije došao do detektora. Pojašnjeno nam je da to nije ni traženo.

 

Pročitajte više