Policajci ga nasmrt pretukli pa od obitelji zatražili odjeću pokojnika kako bi prebrojili udarce?

ŠOKIRAN policijskom brutalnošću, u redakciju Indexa se javio još jedan od svjedoka policijskog premlaćivanja, od posljedica kojeg je u četvrtak preminuo 50-godišnji Darko Đurek Žuti.

> Index doznaje: Policajci nasmrt pretukli Zagrepčanina pa lagali o uzroku smrti

Podsjetimo, policija je u službenom izvješću navela kako se Đurek oko 19.35 sati, u ulici Milovana Gavazzija u zagrebačkoj Dubravi, sukobio s policijom, kako mu je nakon toga iznenada pozlilo te kako je ubrzo preminuo u bolnici. Međutim, očevici događaja su ispričali kako su policajci Đureka nasmrt pretukli, a Index je potom u policiji doznao kako unutarnja kontrola još uvijek provjerava zakonitost postupanja policijskih službenika u ovom slučaju.

"Đurek je bio veseljak, koji mrava ne bi zgazio"

"Kao čovjek moram napisati da je naša policija pokazala kako oni to rade i na koji način dijele pravdu. Istog tog četvrtka navečer je policija pokucala na vrata obitelji Đurđek te zatražila odjeću pokojnika, kako bi našli otiske koliko je puta policajac lupio gospodina Darka Đurđeka", navodi jedan od Đurekovih susjeda.

"Zanimljivo je to da nisu spomenuli da je Đurek imao 140 kilograma. Što je za njega 1,10 promila u krvi? Pijanost? Ne bi se reklo. Darko je imao kafić i uredno je znao popiti koju čašicu, ali pijan nije bio. Đurek je bio veseljak, koji mrava ne bi zgazio", ispričao je, dodajući kako je i sam policajac, koji je došao pokupiti Đurekovu odjeću, rekao "ovo je sramota za policiju".

Neslužbeno se doznaje kako je obdukcija izvršena nad Đurekovim tijelom pokazala kako je preminuo uslijed srčanog udara, a utvrđeno je i kako na tijelu ima brojne modrice. Iz policije smo jučer doznali kako im je iz bolnice javljeno da je Đurek bolovao od šećerne bolesti i da je imao problema sa srcem.

I.M.
Foto: Arhiva

Pročitajte više