Policajci zaskočili fotoreportera i u lisicama ga sproveli u postaju

POLICAJCI Policijske uprave osječko-baranjske  u petak navečer uhitili su fotoreportera Glasa Slavonije, a tvrdili su kako je razlog privođenja to što se fotoreporter Josip Šeri nije legitimirao.

No, što je zapravo bio razlog privođenja i nasilnog ophođenja prema fotoreporteru koji je obavljao svoj posao nije poznato.

Naime, Glas Slavonije posjeduje fotografiju na kojoj se vidi kako njihov fotoreporter policajcu pokazuje osobnu iskaznicu.

Osim toga uhićenje Josipa Šerija gledali su i drugi novinari i fotoreporteri koji su policajce uvjeravali kako se radi o njihovom kolegi, a ne o nekom kriminalcu.

No, to nije spriječilo revne policajce da od Šerija grubim riječima zatraže fotoaparat, koji im ga nije htio predati bez objašnjenja.

Nakon toga trojica policajaca su skočila na Šerija, dvojica su ga držala, a treći mu je stavljao lisice kao kakvom okorjelom kriminalcu.

Kako piše Glas Slavonije novinari koji su se zatekli na licu mjesta u čudu su gledali uhićenje, jer im policajci nisu dopustili ni da im priđu i objasne da se radi o njihovom kolegi.

Nakon što je sproveden u policijsku postaju sa Šerijem je obavljen obavijesni razgovor tijekom kojeg su policajci shvatili da se ne radi o nikakvom kriminalcu, već samo o fotoreporteru koji je obavljao svoj posao.

U policijskom priopćenju piše kako je Šeri policijske prostorije napustio bez primjedbi na ponašanje policajaca.

Samo nekoliko sati nakon tog neugodnog događaja za fotoreportera Glasa Slavonije, policija je uhitila čovjeka za kojim je i tragala.

Prema policijskom priopćenju, riječ je o muškarcu koji ima prijavljeno prebivalište u Vinkovcima, a boravi u Belišću. On je, kako je pokazala policijska istraga, u petak bio u prostorijama Općinskog suda Osijek u Europskoj aveniji gdje se održavala rasprava u postupku protiv Ramiza Pandžića, a viđen je i pred zgradom Državnog odvjetništva u Kapucinskoj ulici.

Upravo je Državno odvjetništvo obavijestilo policiju da je ispred njihove zgrade zamijećena muška osoba sumnjivog ponašanja, a u Općinskom sudu muškarac je izgledao izrazito bijesno i nervozno, stajalo je u policijskom priopćenju.

A.H.
Foto: Glas Slavonije

Pročitajte više