Policajka ubila napadača iz Sydneyja. Njegovi roditelji: Samo je štitila druge

Foto: X

Oglasila se obitelj Joela Cauchija, napadača koji je nožem ubio šestero ljudi u trgovačkom centru Westfield Bondi Junction u Sydneyju. U izjavi koju je u njihovo ime objavila policija Queenslanda, Cauchijevi roditelji, Andrew i Michele, poručili su da su Joelovi postupci bili "doista užasni".

"Potpuno smo shrvani traumatičnim događajima koji su se jučer dogodili u Sydneyju. Naše misli i molitve su s obiteljima i prijateljima žrtava te onima koji su još uvijek na liječenju u ovom trenutku. Joelovi postupci bili su doista užasni i još uvijek pokušavamo shvatiti što se dogodilo. S problemima mentalnog zdravlja borio se od tinejdžerske dobi", naveli su. 

"U kontaktu smo s policijom i nemamo problema s policajkom koja je ustrijelila našeg sina. Samo je radila svoj posao kako bi zaštitila druge i nadamo se da se dobro nosi s tim", dodali su. Roger Lowe, pomoćnik policijskog načelnika Queenslanda, potvrdio je da su policajci bili u kontaktu s roditeljima kako bi prikupili informacije korisne za istragu. 

Ubio pet žena

Lowe je naglasio kako je policija od roditelja saznala da je napadač bolovao od shizofrenije te da nije u redovitom kontaktu s njima. Joel bi tek povremeno "svojoj majci poslao poruku s novostima gdje se nalazi".

U dobi od 17 godina dijagnosticirana mu je mentalna bolest, a stanje mu se znatno pogoršalo u posljednjih nekoliko godina. Izvori iz zdravstvenog sustava potvrdili su kako je bio liječen zbog problema s mentalnim zdravljem prije više od deset godina, ali je "njegova skrb prebačena na psihijatra u privatnom sektoru 2012. godine".

Lowe je potvrdio kako su se roditelji obratili policiji kad su vidjeli snimke s mjesta užasnog napada. "Pomagali su da shvatimo zašto se njihov sin ponašao na ovaj način i ubijao ljude na javnom mjestu", kazao je. 

Napadač je ubio muškarca i pet žena, uključujući majku devetomjesečne bebe koja je i dalje na intenzivnoj njezi. Četiri žrtve su identificirane: arhitektica Jade Young, kći biznismena Dawn Singleton, novopečena majka Ashlee Good i zaštitar Faraz Tahir.

Pročitajte više