Ogulin i dalje poplavljen, policija angažirala dodatne snage

Foto: Hina

ZBOG izlijevanja rijeke Dobre i poplava u gradu Ogulinu i prigradskim naseljima, policija je na karlovačkom području angažirala dodatne snage, uključujući i pripadnike interventne policije, objavio je MUP.

Velike količine kiše prošlog vikenda najviše problema prouzročile su u karlovačkoj, zagrebačkoj, splitsko-dalmatinskoj i vukovarsko-srijemskoj policijskoj upravi.

„Policija trenutno pomaže HGSS-u na terenu te su policijski službenici na raspolaganju zbog pružanja pomoći građanima, regulacije prometa, mogućih evakuacija te prevencije kaznenih djela na poplavljenim područjima“, navodi se u MUP-ovom priopćenju.

Na području karlovačke policije angažirane su redovne i dodatne policijske snage te pripadnici Interventne jedinice policije.

200 poziva za ispumpavanje

Za grad Ogulin zaprimljeno je oko 200 poziva građana vezano uz ispumpavanje vode, dok se ne zna točan broj poplavljenih stambenih jedinica i drugih objekata.

Zbog izlijevanja rijeka Dobre i Jasenčice zatvorene su D-42 u Ogulinu, ŽC-3175 u mjestu Žagar i ŽC-34128 u mjestu Vrelo Jasenak, pa se promet odvija obilaznim pravcima. Također su zatvorene i tri lokalne ceste u Karlovcu te u mjestima Puškarići i Brestovac.

Na zagrebačkom području zaprimljeno je desetak poziva građana koji su zatražili intervenciju ispumpavanja vode na području Sesveta, Gajnica, Maksimira, Gornjeg grada, Dugog Sela i Samobora.

Na splitsko-dalmatinskom području grmljavinsko nevrijeme praćeno obilnom kišom i kratkotrajnom tučom najviše je pogodilo područja Kaštela, Solina, Splita i Sinja.

Odroni u Dalmaciji


Na području Kučina i na cesti Klis-Kosa Solin došlo je do odrona na dvjema županijskim cestama. Od građana je zaprimljeno nešto više od desetak poziva vezano uz oštećenje osobnih automobila.

Na području vukovarsko-srijemske policije zaprimljeno je do desetak dojava građana vezano uz uklanjanje srušenih stabala i granja s prometnica i objekata.

Ministar unutarnjih poslova, Davor Božinović, u nedjelju je s premijerom Andrejom i ostalim ministrima iz resora obrane te zaštite okoliša i energetike obišao poplavljena područja.

Ministarstvo obrane objavilo je ranije da je na području poplavljenog Ogulina i u ponedjeljak od jutarnjih sati angažiran 61 pripadnik Namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga (NOS OS RH), s pripadajućom opremom i strojevima. Njih 24 angažirano je na terenu s 12 motornih pumpi za vodu.

Pročitajte više