Policija Đekića sumnjiči za teško ubojstvo. Susjed: Nije bio dobro, ka da je puka

ŽELJKA Đekića policija sumnjiči za teško ubojstvo.

O slučaju su se oglasili kratkim priopćenjem.

"Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 54-godišnjim hrvatskim državljaninom za kojeg je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je jučer, 30.studenog, malo prije 15 sati u trgovini u Splitu,  nožem zadao više ubodnih rana 44-godišnjakinji koja je od zadobivenih ozljeda preminula. Nakon događaja 54-godišnjaka su do dolaska policije zadržala dva muškarca koji su se u trenutku događaja nalazili u trgovini, a policijski službenici su muškarca uhitili, doveli u službene prostorije i nad njim proveli kriminalističko istraživanje", piše policija.

"O događaju je izviješteno Županijsko državno odvjetništvo u Splitu čija zamjenica je zajedno s policijskim službenicima obavila očevid i naloženo je obavljanje obdukcije.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 54- godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu za kazneno djelo Teško ubojstvo ( čl.111.st.1. Kaznenog zakona RH)", dodaju.

Za teško ubojstvo predviđena je zatvorska kazna od najmanje deset godina.

Susjed: Nije bio dobro

Đekić, ubojica bivše partnerice Vesne P., živi na Bačvicama s majkom. Uz kolodvor je smještena kamena jednokatnica s nekoliko stanova.

Oko kuće je muk, ispred, u prizemlju gdje je i njegov stan, jutros se suši odjeća, piše Dalmatinski portal.

Na ovoj adresi do prije otprilike pola godine živjela je nesretna ubijena žena i njihovo dijete.

Susjedi su šokirani, ali kažu da on nije bio dobro.

"Nije on dobro duže vremena, ka da je puka. Izbjegavali su ga i prijatelji", kaže jedan od susjeda.

Rekao je i da je prije nekog vremena Vesna P. otišla sa sinom od njega, van Splita, našla je utočište u obiteljskoj kući.

Žena je, piše Dalmatinski portal, živjela u Dugopolju.

"Nama je ovo toliko bolno, ona će sada pod ploču... Majka joj cijelu noć nije spavala. To čovik čita svaki dan u novinama i onda postaneš jedan od onih. Nažalost, ovo je postalo normalno", kaže žena koja se novinarima Dalmatinskog portala predstavila kao član obitelji.

"Meni nije žao ni mene ni nikoga, samo tog maloga. Stvar je učinjena, što se tu može. Tribamo ići naprid, svoju tugu nositi najbolje što znamo. Nje nema. Ne daj, Bože, nikome", dodala je.

 

Pročitajte više