Policija greškom privela fotoreportera "Glasa Slavonije"

POLICAJCI osječko-baranjskog PU-a pred zgradom Županijskoga državnog odvjetništva uz prisilu su uhitili i sproveli snimatelja "Glasa Slavonijie" Josipa Šerija, jer su od ŽDO-a dobili dojavu s opisom sumnjiva muškarca pred zgradom, no naknadno je utvrđeno da uhićenik nije traženi sumnjivac.

Po riječima načelnika Ureda načelnika PU-a Stipe Rimca ŽDO je policiji dojavio o sumnjivu muškarcu pred zgradom. Policajci su uz prisilu i s lisicma na rukama uhitili muškarca koji je odgovarao opisu i sproveli ga u postaju.

Kako je rekao Rimac, uhićenik je prije bio zamijećen i u zgradi Županijskog suda gdje se održavalo suđenje osumnjičeniku Ramizu Pandžiću i još dvojici optuženika za iznudu pet milijuna kuna.


Nakon razgovora u policiji utvrđeno je da privedeni fotoreporter nije osoba o kojoj je dojavu poslalo Državno odvjetništvo.

Na upit zašto je primijenjena prisila, Rimac je odgovorio da je "osoba koja je odgovarala opisu sumnjivca pokazala osobnu, ali ne i novinarsku iskaznicu, što bi sigurno spriječilo takav postupak policije".

Pročitajte više