Policija: HDZ-ov župan Dekanić sudjelovao u prometnoj, izmjerena mu 0.84 promila

U krugu: Privođenje Dekanića, ožujak 2023. Foto: PIXSELL, Vinkulja

Na vinkovačkoj obilaznici večeras se dogodila prometna nesreća u kojoj je sudjelovalo više vozila, a jednim od njih upravljao je HDZ-ov župan Damir Dekanić, potvrdila je policija.

Dekanić je upravljao autom vinkovačkih registracija pod utjecajem alkohola u organizmu od 0.84 g/kg, objavila je PU vukovarsko-srijemska.

Ranije je lokalni portal Vinkulja, pozivajući se na izjave očevidaca koji su se našli na mjestu nesreće, objavio da je Dekanić imao 0.85 promila alkohola u krvi. 

Dekanić o alkoholu: Vode me da dam uzorak pa ćemo vidjeti

Dekanić je večeras za 24sata rekao da je sudjelovao u nesreći koju je skrivio netko drugi. Na pitanje o alkoholu, rekao je: "Ne znam što bih rekao, vode me da dam uzorak pa ćemo vidjeti. Ne znam što da vam kažem."

Policija javlja i da je 29-godišnjem vozaču u drugom autu vinkovačkih registracijskih oznaka, koji je sudjelovao u ovoj nesreći, utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 2.12 g/kg.

Nekoliko je osoba zatražilo liječničku pomoć u OŽB Vinkovci. Zbog provođenja očevida, navedena dionica ceste zatvorena je u 22 sata za sav promet te se preusmjerava na alternativne pravce.

"U tijeku je očevid prometne nesreće nakon čega ćemo izvijestiti javnost o utvrđenim činjenicama", piše policija.

HDZ-ov župan ranije pijan skrivio prometnu pa lagao i zataškao. Nije izbačen iz stranke

Podsjetimo, Uskok je protiv Dekanića podignuo optužnicu pod sumnjom da je izazvao prometnu nesreću, a potom to zataškao.

Riječ je o poznatom slučaju u kojem se na optužnicu čekalo godinu i pol dana. Za to vrijeme nije bilo nikakvih službenih informacija, a na konstantne upite koje je Index mjesecima slao Uskoku, dobivali smo samo odgovore "da su izvidi u tijeku". 

HDZ-ov župan Vukovarsko-srijemske županije kazao je tada, nakon jedne prometne nesreće u kojoj je razbijena službena Škoda, da je automobil vozio njegov rođak. No priča je od početka bila sumnjiva. S vremenom su se javili svjedoci koji su tvrdili da je vozio pijani HDZ-ov župan te da je naknadno zvao rođaka kako bi sebe lišio odgovornosti.

Optuženi i policajci zbog zataškavanja nesreće

Prometna koju je Dekanić skrivio dogodila se u travnju 2022. godine, a Uskok je optužnicu podigao 30. listopada 2023. godine. 

Dekanić je prvooptuženi. Drugooptužena je vlasnica vozila u koje se Dekanić pijan zabio, a trećeoptuženi je rođak koji je lagao da je on vozio. Optužena su i trojica policajaca za koje se sumnja da su zataškavali cijeli slučaj. 

Ni to nije sve. Dekanića Uskok tereti i za prevaru oko osiguranja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.