Policija ispitala očevica ubojstva i prijatelje ubijenog Samira Nukića

DANAS je u zgradi MUP-a u Osijeku, održana izvanredna novinska konferencija povodom jučerašnjeg ubojstva Samira Nukića u centru Osijeka, na kojoj je informacije o dosadašnjem tijeku istrage dao načelnik Odjela za opći kriminalitet Josip Adrić.

"Jučer oko 20.30h ubijeni je muškarac prilazio ugostiteljskom objektu "Bonus", gdje ga je nepoznati počinitelj sačekao i u njega ispalio veći broj metaka iz vatrenog oružja. Počinitelj je mlada osoba, preko 180 cm, a imao je na sebi tamne hlače i tamnu jaknu. Nakon ubojstva pobjegao je u Sunčanu ulicu.", rekao je Adrić.

Restoran "Bonus" nalazi se na uglu Ulice Republike Hrvatske i Sunčane ulice.

"Molimo građane koji žive u blizini da se jave policiji ako su nešto vidjeli ili čuli jučer", apelirao je Adrić.

Napomenuo je da je policija oformila posebnu radnu grupu sastavljenu od pripadnika Kriminalističke policije, što je uobičajeni postupak pri ovakvim slučajevima, odnosno, kad se počinitelje nekog ubojstva ne identificira neposredno ili nedugo nakon čina.

"Ne bih trenutno ulazio u previše detalja, ali mogu potvrditi da ubijeni nije bio naoružan, da na sebi nije imao pancirnu košulju, te da policiji nije prijavljivao prijetnje", dodao je Adrić.

Na pitanja o tome može li se govoriti o mafijaškom ubojstvu i je li ubijeni imao policijski dosje, Adrić nije htio dati detaljnije informacije.

"Ne mogu ni potvrditi ni negirati takve navode. U nekoliko nerazjašnjenih ubojstava u Osijeku, koja su bila povezana s kriminalnim miljeom, način ubojstva jest bio sličan, ali ne znam može li se još govoriti o naručenom, profesionalnom ubojstvu, ili samo o tome da je počinitelj bio vješt u rukovanju vatrenim oružjem" - rekao je.

Policija je jučer ispitala jednog očevica, koji nije zatražio policijsku zaštitu nakon iskaza, te Nukićeve prijatelje s kojima se trebao sastati u "Bonusu", međutim novinarima nije otkrila s kime se Nukić trebao sastati.

Jučer su nakon ubojstva jedno vrijeme bili zatvoreni svi ulazi i izlazi iz gradova, a policija trenutno pretražuje automobil žrtve. Šanse da se nađe počinitelj prilično su male.

U nekoliko proteklih ubojstava ljudi iz kriminalnog podzemlja u Osijeku također nikad nisu pronađeni počinitelji. Zadnje takvo ubojstvo dogodilo se 2003., kad je ispred kafića "Gradska kavana" blizu crkve Svetog Petra i Pavla, koju Osječani nazivaju katedralom, ubijen 45-godišnji Vlado Barbarić, zvani Pap.

Prvo poslijeratno ubojstvo visokog profila dogodilo se 1992., u naselju "Jug II", u kojem je ubijen vjerojatno najpoznatiji osječki kriminalac Mato Šabić, zvani Šaban. Nakon toga kroz godine je slijedilo još pet ubojstava poznatih pojedinaca koji su se bavili sumnjivim poslovima. Svi oni bili su u tridesetim godinama života, baš kao i Samir Nukić, čiji je život okončan u 37. godini.  

Tekst i foto: J. D.

Pročitajte više