Policija ispitala Vladimira Zagorca

VLADIMIR ZAGOREC danas je bio na obavijesnom razgovoru u policiji, zbog ubojstva Ivane Hodak, ali ne i Ive Pukanića i Nike Franjića, tvrdi njegov odvjetnik Zvonimir Hodak. Kako doznajemo prošao je poligraf. U Heinzlovoj je sa Zagorcem bio njegov drugi odvjetnik Krešimir Krsnik.

>Hodak: Zagorec nije nikada pregovarao s Jocom Amsterdamom

"Policija me zamolila da zamolim generala Zagorca da dođe na informativni razgovor vezan za ubojstvo Ivane Hodak i da bude podvrgnut poligrafu. On je to danas obavio, otišao je na poligraf i prošao je na poligrafu i to je čitava priča", kazao nam je Zvonimir Hodak, otac ubijene i generalov odvjetnik. Upitali smo ga je li ispitan vezano i za informacije koje bi mogao imati o ubojstvu šefa NCL grupe Ive Pukanića, te njegovog kolege Franjića.

"Isključivo za Ivanu Hodak", naglašava i dodaje "A pa najbolje da i za Pukanića! Pa imaju praktički ubojice u rukama, što će još sa Zagorcem razgovarati oko toga?". Objasnili smo da pitanje proizlazi iz povezanosti Zagorca sa Sretenom Jocićem zvanim Joca Amsterdam, kojega se od jučer osnovano povezuje sa uhićenim osumnjičenicima za Pukanićevo ubojstvo. Odvjetnik to energično odbacuje.

"Ma je, a znate tko je Zagorca povezivao s Jocom Amsterdamom? Pa Nacional, ta smeća su ga povezivala, nitko normalan. On Jocu Amsterdama nikad u životu nije vidio, a kamoli razgovarao s njim", kazao je Hodak.

Tek nakon što su Zagorec i Krsnik napustili Heinzelovu, novinari su otkrili da je Zagorec bio tamo. Stigao je još jutros u blindiranom kombiju, a otišao oko 16 sati.

R.I.
Foto: AFP/Index

Pročitajte više