Policija istražuje svog požeškog načelnika zbog računa za karmine

NAČELNIKA Policijske uprave požeško-slavonske Željka Grgića istražuju njegovi kolege i to zbog računa za karmine.

Unutarnja kontrola zbog računa za karmine istražuje šefa policijske uprave koja nije podnijela kaznenu prijavu protiv pijane kume ministrice Žalac

Sporni su navodno neplaćeni računi restoranu Kutjevo gdje je 2012. godine organizirao karmine za brata, a godinu dana kasnije karmine za majku. Grgić je šef policijske uprave u kojoj policajci protiv kume ministrice Gabrijele Žalac koja je pijana pregazila ženu i pobjegla nisu podignuli kaznenu prijavu, zbog čega je DORH obustavio njihovo postupanje.

Pojavila se informacija kako je zbog spornih računa za karmine u četvrtak unutarnja kontrola MUP-a češljala postupanja načelnika, a Vijesti.hr pišu kako je Grgić sam od glavnog ravnatelja MUP-a zatražio provođenje nadzora. 

Policija tvrdi da ga istražuju na njegov zahtjev

"Načelnik Grgić se pisanim putem obratio glavnom ravnatelju policije Nikoli Milini te zatražio provođenje izvanrednog nadzora od strane stručnog tima MUP-a i Ravnateljstva policije. Navedenom zahtjevu je udovoljeno iako se radi o navodima o događaju iz 2012. odnosno 2013. godine u vezi kojih je sukladno odredbama članka 109. Zakona o policiji nastupila apsolutna zastara, odnosno nemogućnost vođenja disciplinskog postupka. Članovi stručnog tima upućeni su u Policijsku upravu požeško-slavonsku sa svrhom utvrđivanja svih okolnosti korištenja usluga ugostiteljskog objekta od strane načelnika Grgića", kazala je Marina Mandić, glasnogovornica MUP-a.

Kako neslužbeno doznaju, Grgić se, konkretno u ovom slučaju, želi opravdati od sumnji o nepodmirenim računima. Ne osporava da je korišten prostor navedenog restorana, no napominje kako je hrana bila naručena od drugog restorana za dostavu hrane odnosno njihovog cateringa.

Predsjednik uprave Kutjeva u čijem su prostoru održane karmine bez komentara

Predsjednik uprave Kutjevo d.d. Josip Ređo nije želio komentirati cijeli slučaj.

"Ne bih to komentirao. Molio bih da poštujemo privatnost tvrtke", bio je kratak Ređo iz čijeg odgovora se ipak može naslutiti kako se nešto događa jer bi u suprotnom izrijekom negirao da ih je posjetila policija.

Brat policijskog načelnika je poznati kriminalac

Načelnik Grgić je, kako pišu Vijesti.hr imao dva brata. Jedan je uslijed teških životnih okolnosti počinio suicid i za njega su bile karmine 2012. godine. Drugi brat je poznat kao počinitelj brojnih kaznenih djela i čest gost hrvatskih zatvora, a navodno ga je upravo sam Grgić nekoliko puta prokazao kao počinitelja određenog kaznenog djela.

Očekuje se nalaz s izvješćem o navodima koji terete načelnika Grgića.

Pročitajte više