Policija istražuje zadarskog nastavnika. Pokušao je seksualno zlostavljati djecu?

Ilustracija: Sime Zelic/PIXSELL

Zadarska policija potvrdila je ono što se već danima priča po gradu – provodi se istraga protiv nastavnika glazbene kulture zbog kaznenog djela bludnih radnji u pokušaju, objavio je Zadarski list.

Portal navodi da se radi o osobi poznatoj u kulturnim krugovima, koja već godinama obnaša niz istaknutih funkcija.

Za pokušaj kaznenog djela prijavilo ga je dvoje djece, a policija zbog zaštite maloljetnika, a i počinitelja dok mu se nedjelo ne dokaže, ne želi otkrivati detalje.

U pritvoru je

"Zbog sumnje na kaznena djela iz domene kaznenih djela zlostavljanja i iskorištavanja djeteta, policijski službenici Službe kriminalističke policije u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave šibensko-kninske proveli su kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom u dobi od 50 godina.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv osumnjičenog  je nadležnim državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava te je osumnjičenik predan u pritvorsku jedinicu Policijske uprave zadarske.

Napominjemo kako o događajima u kojima su sudionici maloljetne osobe poštujemo zakonske odredbe Zakona o sudovima za mladež o tajnosti postupka, a prije svega zbog najboljeg interesa djece žrtava, ali i mladih počinitelja kažnjivih radnji te zaštite digniteta žrtve, stoji u odgovoru iz PU zadarske.

Sudac istrage Općinskog suda u Zadru mu je odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela i mogućnosti utjecaja na svjedoke.

Pročitajte više