Policija je našla četiri putnika s leta Frankfurt-Zagreb, nisu se javljali na telefon

Daniel KASAP/HINA/POOL/PIXSELL

RAVNATELJ uprave za granicu Zoran Ničeno gostujući u emisiji U mreži prvog na HRT-u rekao je kako je policija 45 minuta nakon što im je dojavljeno našla četiri putnika s leta Frankfurt-Zagreb kojima je bio isključen telefon i epidemiolozi nisu mogli doći do njih.

"Osobe se nisu javljale na telefon epidemiolozima, bio im je isključen telefon. Kad smo dobili dojavu, u roku od 45 minuta ophodnja je otišla na njihove adrese, odmah je našla tri osobe i naknadno još jednu", otkrio je Ničeno što je bilo s četiri osobe za koje je Capak u ponedjeljak popodne na presici rekao da ih još nisu našli. U ponedjeljak navečer alarmirana je policija koja je otišla na njihove adrese i našla ih.

Podsjetimo, nakon što je otkriveno da je zaraženo preko 10 putnika koji su letom Croatia Airlinesa 2. svibnja stigli iz Frankfurta do Zagreba, epidemiolozi su odlučili kontaktirati sve putnike i odrediti im mjeru samoizolacije.

Šef HZJZ-a Krunoslav Capak i šefica Kriznog tima Ministarstva zdravstva rekli su u ponedjeljak popodne kako epidemiolozi nisu mogli doći do četiri putnika te da su svi ostali obaviješteni te da se za njima i dalje traga.

Pročitajte više