Policija: Kriminalistička obrada za Kamensko nije dovršena, surađujemo s DORH-om

NA SLUŽBENIM stranicama MUP-a objavljeno je reagiranje na naš tekst "Doznajemo – MUP je bio spreman, DORH nije: Bajić odbio saslušanje i privođenje Pavića i Kutlinih ljudi", a reagiranje prenosimo u cijelosti.

U tekstu se navodi niz netočnih tvrdnji koje bacaju negativno svjetlo na suradnju policije i državnog odvjetništva vezano za slučaj Kamensko. Ističemo kako u više različitih predmeta, koji se odnose na tvrtku Kamensko, policija i državno odvjetništvo surađuju u duhu Zakona o kaznenom postupku i Protokolu o zajedničkom radu policije i državnog odvjetništva tijekom prethodnog i kaznenog postupka, te u tom smislu nema nikakvih razmimoilaženja i nesuglasica.

Naš je zajednički interes svako kriminalističko istraživanje uspješno okončati i na taj način stvoriti preduvjete za vođenje daljnjeg kaznenog postupka. Ovim načelom rukovodimo se i u slučaju Kamensko u kojem nadležno državno odvjetništvo daje punu potporu radu policije preuzimajući ulogu tijela koji koordinira kriminalističko istraživanje.


Stoga odbacujemo tvrdnje da je MUP, a DORH nije „jučer bio spreman zatvoriti priču“ o raspadu Kamenskog i da je kriminalističko istraživanje što se tiče policije gotovo.

Pročitajte više