Policija na sud privela bolesnu staricu samo zato što ima isto ime kao građevinska prevarantica

ZBOG pogreške karlovačkog građevinskog inspektora policija je na Prekršajni sud privela 82-godišnju Maru Gavrić, a njezina jedina krivnja je bila što je imala isto ime kao i osoba čije je gradilište u Vukmanićkom Cerovcu građevinski inspektor zatvorio u ožujku prošle godine.

Sin nesretne starice, Stipo Gavrić, tvrdi kako je inspektora Damira Kokota na vrijeme upozorio da je sudski poziv poslan na krivu adresu. Grešku je prijavio čim je njegova majka u svibnju dobila poziv, ali je ipak prošlog tjedna policija došla po staricu kako bi je odvela na sud, piše Večernji list.

Prebacivanje krivnje na druge

"Sutkinja je utvrdila da je riječ o krivoj osobi i ispričala se majci, ali sramota i propust su napravljeni", kazao je Stipo i dodao da traži da se neodgovorni inspektor kazni, jer u prijavi nije napisao da se traži Mara Gavrić koja je bila podstanar u Mahičnu i bespravno gradila kuću u Vukmanićkom Cerovcu.

Iz karlovačke Građevinske inspekcije se pravdaju da njihov radnik nije pogriješio, jer je u prijavi naveo ime, prezime, adresu i broj osobne iskaznice Mare Gavrić. Iz Prekršajnog suda, pak, kažu da su imali samo ime i prezime te nečitko napisan broj iskaznice. Starici se sutkinja ispričala zbog nesporazuma.

Pročitajte više