Policija: Napadač iz Londona vjerojatno mrtav. Imamo snimku, naginjao se preko ograde

Foto: Londonska policija

Policija je priopćila kako je Abdul Shokoor Ezedi, osumnjičenik za kemijski napad u Londonu, "najvjerojatnije mrtav". Trenutno se pretražuje rijeka Temza u potrazi za njegovim tijelom. Podsjetimo, napad korozivnom tvari dogodio se 31. siječnja. 

Ozlijeđeno je 12 ljudi, uključujući majku (31) i njezine dvije kćeri, stare tri i osam godina. Žena, za koju je policija otkrila da je bila u vezi s osumnjičenim, još uvijek je u bolnici i postoji zabrinutost da bi mogla izgubiti vid na jednom oku. Kćeri su puštene na kućnu njegu. 

35-godišnji osumnjičenik je posljednji put viđen na mostu Chelsea nešto prije 23:30 u večeri napada, prema Metropolitanskoj policiji. Naveli su kako je imao jasan smjer kretanja prije mosta, ali se zatim "njegovo ponašanje vidno" promijenilo. "Hoda gore-dolje i može ga se vidjeti kako se naginje preko ograde", rekao je glasnogovornik policije.

Javnost bila upozorena da se ne približava osumnjičeniku

"Temza je vrlo brza u ovo doba godine i vrlo je široka, moguće je da ga nikad nećemo pronaći", dodao je. Narednik Jon Savell smatra da bi policija vrlo vjerojatno pronašla osumnjičenika da on nije ušao u vodu. 

Iako su pregledane brojne snimke s nadzornih kamera, ona koja prikazuje područje oko mosta je posljednja na kojoj se može vidjeti osumnjičenik. Bihevioralni psiholog kojeg je angažirala policija pogledao je snimku i vjeruje kako postoji mogućnost da si je osumnjičenik oduzeo život.

Ezedi se dao u bijeg odmah nakon što je izvršio napad. Policija je upozorila javnost da je Ezedi "opasan" i da mu se ne smije približavati dok se mislilo da je na slobodi, piše Sky News.

Pročitajte više