Policija ne može spriječiti ljude koji na Facebooku dijele snimku samoubojstva 12-godišnjakinje

Screenshot: Live.me

PREDZADNJEG dana prosinca 2016. godine 12-godišnja Katelyn Nicole Davis iz Cedartowna u američkoj saveznoj državi Georgiji počinila je samoubojstvo koje je prenosila uživo na društvenim mrežama putem aplikacije Live.Me.

U videu koji traje dulje od 40 minuta Davis opisuje kako ju je seksualno zlostavljao član obitelji. Potom je ostavila kameru da snima, pa se objesila ispred vlastitog doma, piše Buzzfeed.

Obitelj Davis uklonila je snimku s njezinog Facebook profila, ali lokalna policija se požalila medijima kako su zatrpani porukama u kojima se tvrdi da se snimka samoubojstva 12-godišnje Davis i dalje širi društvenim mrežama.

"To je stvar ljudskosti"

"Želimo da se to ukloni s društvenih mreža, zbog obitelji ali i djece za koju bi moglo biti štetno. Kontaktirali smo neke od tih stranica. Pitali su nas moraju li to skinuti, a prema zakonu - ne moraju. No, to je, po mom mišljenju, stvar obične ljudskosti", rekao je za Fox5 šef policija okruga Polk.


Zanimljivo je da, ako se sporni video prijavi Facebooku, pojavljuje se poruka prema kojem takva snimka ne krši Facebookova pravila. S druge strane, YouTube je uklonio snimku samoubojstva.

Pročitajte više