Policija objavila detalje o muškarcima koji su prerezali žicu za zrak na covid-odjelu

Foto: Hina

U RIJEČKOJ bolnici u ponedjeljak, 7. prosinca, oko 3:30 netko je prerezao strujno napajanje kompresora za zrak na dva mjesta, doznajemo iz riječke bolnice. Kako smo doznali, radi se o jednoj od zgrada u kojima je covid-odjel.

Zbog incidenta terapija nije bila u prekidu jer je sustav prebačen na zamjensko napajanje kisikom, poručili su iz riječkog KBC-a, čija je tehnička služba brzo sanirala oštećenje i dovela sustav u prvobitno stanje.

Index je još sinoć neslužbeno doznao da su počinitelji uhićeni. Policija je jutros objavila više detalja o njima.

"Policijski službenici I. policijske postaje Rijeka u suradnji sa Službom općeg kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjim hrvatskim državljaninom i 29-godišnjim državljaninom Kosova. Tijekom kriminalističkog istraživanja je utvrđeno da su navedene osobe 7. prosinca 2020. godine oko 3 sata u krugu medicinske ustanove u Rijeci, u Krešimirovoj ulici, otuđili električni naponski kabel, a čime se istovremeno onemogućilo nesmetano napajanje električnom energijom uređaja postavljenih u Covid centru te je došlo do životne ugroze pacijenata oboljelih od „Covid-19“", piše policija.

"Pravovremenom dojavom i brzom intervencijom pripadnika Interventne jedinice policije Rijeka počinitelji su ubrzo nakon dojave bili pronađeni i uhićeni", dodaju.

"Po završetku kriminalističkog istraživanja, zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenih djela teške krađe i dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom osumnjičenici su, uz kaznenu prijavu mjerodavnom državnom odvjetništvu,  predani pritvorskom nadzorniku", stoji u priopćenju.
 

Pročitajte više