Policija objavila detalje prometne kod Zadra. Muškarac poginuo, dvije osobe u bolnici

Ilustracija (slika ne prikazuje događaj iz članka) Filip Brala/PIXSELL

POLICIJSKI službenici Policijske uprave zadarske u suradnji s dežurnim zamjenikom županijskog državnog odvjetnika u Zadru, proveli su očevid prometne nesreće.

>> Teška prometna kod Zadra. Jedan mrtav, dvoje hitno prebačeno u bolnicu

"Danas, 22. studenog 2021. godine u 12.05 sati na DC-306 kod skretanja za Šepurine, dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradala jedna osoba.

Prema rezultatima očevida, sumnja se da je do prometne nesreće došlo dok je 54-godišnji hrvatski državljanin upravljao osobnim automobilom Mazda zadarskih registarskih oznaka u pravcu Zadra te suprotno postavljenom prometnom znaku zabrane pretjecanja i punoj središnjoj liniji započinje radnju pretjecanja vozila kampera, kojom prilikom zadnjim dijelom automobila udara u zadnji dio kampera njemačkih registarskih oznaka.

Dvije osobe prevezene u bolnicu

Njime je upravljao 68-godišnji državljanin Njemačke, nakon čega vozilo Mazda udara u prednji dio osobnog automobila Audi austrijskih registarskih oznaka koje se kretalo svojom prometnom trakom iz smjera Zadra i s kojim je upravljao 71-godišnji državljanin Austrije, uslijed čega vozilo Mazda izlijeće van kolnika na travnatu površinu gdje se i zaustavlja. Vozilo Audi se rotira na kolniku i zaustavlja.

U prometnoj nesreći smrtno je stradao 54-godišnji hrvatski državljanin, vozač osobnog vozila zadarskih registarskih oznaka, dok su dvije osobe iz osobnog vozila austrijskih nacionalnih oznaka, vozač i 69-godišnja putnica, kolima Hitne medicinske pomoći prevezene u Opću bolnicu Zadar radi pružanja liječničke pomoći."

Radi obavljanja očevida na mjestu događaja, od 12.05 do 15.00 sati promet tim dijelom ceste privremeno je bio zatvoren te se odvijao obilaznim pravcima.

Pročitajte više