Policija objavila fotorobot napadača na Pukanića

ZAGREBAČKA je policija objavila fotorobot napadača na Ivu Pukanića. Pukanić, koji je kako tvrdi, dobro vidio muškarca koji je iz blizine pucao na njega, napadača je opisao još u četvrtak, kad je fotorobot proslijeđen i ostalim policijskim upravama, a tek danas  medijima te javnosti.

Napadača se opisuje kao muškarca starosti oko 30-35 godina, visine oko 190-195 centimetara, jače tjelesne građe, okruglog oblika i pravilnih crta lica s najvjerojatnije smeđim očima. U trenutku napada imao je nekoliko dana staru bradu te je bio odjeven u kraću jaknu sivo-maslinaste boje sa zatvaračem i svijetloplave traperice. Na glavi je imao pletenu tamnosmeđu kapu, a na nogama je imao tamnije cipele slične gojzericama s debljim đonom.

Policiji se na fotografiji potkralo i nekoliko pravopisnih pogrešaka, pa tako piše "osumnjićeni za ubojstvo", "najverojatnije smeđih očiju", te "svjetloplave hlače".

Podsjetimo, u noći sa srijede na četvrtak, Pukanića je dok se vraćao kući dočekao još uvijek nepoznati muškarac te ga je pokušao ubiti. Kako je sam Pukanić ustvrdio, prvom metku se s(p)retno izmaknuo (?), iako je atentator pucao iz neposredne blizine, da bi se drugi metak zaglavio, što je Pukanić iskoristio i pobjegao. Napadač je krenuo za njim, međutim, Pukanić je iz ruksaka uspio izvaditi pištolj te zapucati u zrak i napadača natjerati u bijeg.

A.H.
Foto: PUZG/K.H.

Pročitajte više