Policija objavila kako je teolog premlatio ženu, pred djecom joj razbio lubanju

Screenshot: Nova TV

NASILNIKU koji je prošlog tjedna na zagrebačkoj Peščenici pred djecom pretukao suprugu i ugurao je u prtljažnik automobila, iz kojega je pobjegla uz pomoć prolaznika, sudac istrage odredio je jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja nedjela.

Državno odvjetništvo koje je protiv nasilnika pokrenulo istragu zbog pokušaja ubojstva izvijestilo je da je 39-godišnjak prošlog tjedna oko 17:20 sati u Zagrebu suprugu izudarao "nepoznatim tupo-tvrdim predmetom".

Dao joj vrećicu i onda je izudarao

Tužiteljstvo tvrdi da je 39-godišnjak u četvrtak 31. siječnja, nakon što je svoje dvoje maloljetne djece (rođene 2015. i 2017.) smjestio u automobil, supruzi dao vrećicu s njihovom odjećom te joj rekao da za nju ima još jednu vrećicu koju je držao u ruci omotanu oko desne šake. No, u njoj je bio "nepoznati tupo-tvrdi predmet" s kojim ju je, "u nakani da ju usmrti", izudarao po glavi pa je ona pala na tlo.

"Osnovano se sumnja da je okrivljenik nastavio udarati svoju suprugu i dok je ležala na podu, a kad je podigla desnu ruku da bi se obranila od udaraca, više ju je puta udario tim predmetom u predjelu desne podlaktice i šake, a zatim ju je podigao s tla i ugurao u prtljažnik vozila tako da je glavom i gornjim dijelom tijela bila u prtljažniku". I nakon toga ju je nastavio udarati ne obazirući se što se u vozilu nalaze i djeca, izvijestilo je Državno odvjetništvo.

U namjeri da ubije suprugu, nasilnika su spriječili prolaznici što je žrtva iskoristila i pobjegla u obližnju stambenu zgradu. Brojnim udarcima supruzi je slomio lubanju, kosti dlana i prsta, a djeci ugrozio "pravilan psihofizički razvoj", ističu u Državnom odvjetništvu, na čiji je prijedlog sudac istrage 39-godišnjaka zadržao u istražnom zatvoru.

DORH objavio priopćenje

"Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1980.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela ubojstva u pokušaju iz članka 110. u svezi članka 34. Kaznenog zakona. (6. 2. 2019.)

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 31. siječnja 2019. oko 17:20 sati u Zagrebu, na parkiralištu ispred stambene zgrade u Ulici Dobrovoljačke oružane skupine ban J. Jelačić, nakon što je prethodno svoje dvoje maloljetne djece (2015. i 2017.) smjestio u svoj osobni automobil, otvorio prtljažnik automobila iz kojeg je izvadio vrećicu s dječjom odjećom i dao svojoj supruzi. Potom je supruzi rekao da ima za nju još jednu vrećicu koju je držao u ruci omotanu oko desne šake, a u kojoj je bio nepoznati tupo-tvrdi predmet, te je, u nakani da je usmrti, prišao joj i više puta je udario po glavi tim predmetom uslijed čega je oštećenica pala na tlo. Osnovano se sumnja da je okrivljenik nastavio udarati svoju suprugu  i dok je ležala na podu, a kad je podigla desnu ruku da bi se obranila od udaraca, više ju je puta udario tim predmetom u predjelu desne podlaktice i šake, a zatim ju je podigao s tla i ugurao u prtljažnik vozila tako da je glavom i gornjim dijelom tijela bila u prtljažniku, nakon čega ju je nastavio udarati istim predmetom po tijelu, ne obazirući se na činjenicu da se u vozilu nalaze i djeca.

Okrivljenika su u daljnjoj namjeri spriječili građani, što je žrtva iskoristila i pobjegla u obližnju stambenu zgradu.

Opisanim postupanjem okrivljenik je žrtvi nanio teške tjelesne ozljede (fraktura lubanje, frakture kosti dlana i frakturi prsta šake), a ujedno je ugrozio pravilan psihofizički razvoj svoje djece.

Sudac istrage prihvatio je prijedlog ovog državnog odvjetništva i okrivljeniku odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja postupka", stoji u priopćenju DORH-a.

Žena ispričala kako je to izgledalo

Pretučena Mihaela za Provjereno Nove TV ispričala je kako ju je suprug, inače teolog, napao pred djecom.

„Stariji sin uznemirio se i vrištao. Dok me mlatio vani ispred auta, djeca su to sve vidjela, a kasnije kad me mlatio u gepeku, samo su čuli moje vriskove“, nastavlja Mihaela.

Bivši muž koji ju je mlatio pred djecom i strpao u prtljažnik ranije je razmišljao o svećeničkom pozivu i tri je godine proveo u sjemeništu te završio teologiju.

„Njegova mama rekla je da i ja snosim dio krivice za ovo što mi se dogodilo jer je on bio isprovociran mojim dosadašnjim postupcima, time što sam ga prijavljivala u socijalnu službu. Ja sam prijavila taj udarac iz 9. mjeseca i što me u 8. mjesecu bio pratio po kvartu“, nastavlja za Provjereno priču Mihaela i dodaje kako je policija povratno nije obavijestila ni o čemu.

Pročitajte više