Mladića (27) koji je u Zagrebu pucao na policiju tereti se za niz kaznenih djela

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

ZAGREBAČKA policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad 27–godišnjim mladićem koji je uhićen u ponedjeljak navečer. Sumnjiče ga za pokušaj teškog ubojstva, teška kaznena djela protiv spolne slobode, nasilje u obitelji, tjelesnu ozljedu, prijetnju i povredu djetetovih prava. 

Podsjetimo, policija je intervenirala zbog dojave o nasilju u obitelji. Policajci su dolaskom na lokaciju zatekli mladića koji se zaključao u kuću i u rastrojenom stanju prijetio da će si nauditi. Policajci i policijski pregovarači su tijekom sljedećih sati u više navrata neuspješno pokušavali uspostaviti kontakt s njim. 

Policajac spasio svog kolegu koji je bio na nišanu

Oko 21:30 sati iz kuće se začuo pucanj, zbog čega su policajci nasilno ušli u kuću. Mladić je tada sa stražnje strane kuće skočio na zračni jastuk koji su prethodno postavili vatrogasci. Tamo je svladan uz uporabu sredstava prisile, ali je u jednom trenutku uspio uperiti vatreno oružje u jednog policijskog službenika u namjeri da ga usmrti.

U tome ga je spriječio drugi policajac, koji ga je odgurnuo, pri čemu je ispaljen hitac. Policajac je potom uspio razoružati osumnjičenog, koji se dao u bijeg. Međutim, policajci su ga ubrzo sustigli te ga uhitili uz uporabu sredstava prisile. Uslijed ispaljenih hitaca nitko nije ozlijeđen.

Pročitajte više