Policija očekuje da će se redari koji su premlatili specijalce sami javiti

"NEMAMO posebna postupanja sa objektima u kojima se sluša narodna glazba. Jednostavno, dogodio se niz nesretnih slučajnosti, a u ovu posljednju su se uklopili i naši dečki." - izjavio je za Index operativni analitičar zagrebačke policije  Davor Tor povodom vala nasilja koji je pogodio okupljališta ljubitelja turbo folka.

Tor odlučno negira da se radi o mjestima koja magnetski privlače ljude sklonije potezanju šake i "utoke" i sve nemile događaje koji su se posljednjih subota događali u Pashi, Ludnici, Fontani, Bel Amiju pripisuje slučajnosti i popularnosti koju turbo folk uživa među masama u glavnom gradu.

"Sa narodnjačkim klubovima je ista je stvar kao sa kladionicama i mjenjačnicama; zašto prije nekoliko godina nije bilo pljački njihovih poslovnica - zato što ih nije bilo! Takva je situacija i sa tim klubovima; sve ih se više otvara i puno ih ljudi posjećuje pa je samim tim veća mogućnost nemilih događaja." - pojasnio je Tor vezu između "cajke" i pucaljke.

Posljednji incident u klubu Bel Ami u Lučkom privukao je najveću pažnju javnosti. U velikoj tuči koja je izbila između redara i policijskih specijalaca bilo je teško ozlijeđenih, a korištene su i bejzbol palice.

"Redare još ne možemo naći, ali smo im na tragu. Strasti su se smirile i očekujemo da se sami jave. Utvrđujemo odgovornost specijalaca koji su sudjelovali u tučnjavi. Zamjenik načelnika Novak je to osobno preuzeo." - izjavio je Tor i ujedno odbacio mogućnost podizanja tjeralica protiv redara koje se sumnjiči da su teško ozlijedili specijalce.

Pohvalio je suradnju građana, zahvaljujući čijim dojavama su policajci otkrili sudionike incidenata u posljednja četiri slučaja.

Naglasio je da policija već provodi "pojačane mjere" na mjestima na kojima se češće događaju incidenti, što u prijevodu znači da se tim mjestima učestalije provozaju policijske patrole.

Zvonko Alač

Pročitajte više