Policija odmah znala tko je bacio Simkea u Rječinu i čekala dok ubojica nije pobjegao u Italiju

FACEBOOK akcija izgleda da je urodila plodom, premda satisfakcije za prijatelja ubijenog Riječanina još uvijek nema: riječka je policija danas i službeno potvrdila da postoji sumnjivac za ubojstvo 36-godišnjeg Vitomira Jovičića Simkea. Iako u javnost nisu puštene informacije da policija sumnja na ubojstvo, nego se govorilo da postoji mogućnost da je Simke sam pao u Rječinu 8. travnja i utopio se, policija je sumnjivca imala "na oku" od prve večeri, pa sve dok im nije pobjegao u Italiju prije dva dana!

U suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Rijeci podnijeli su danas kaznenu prijavu protiv, neslužbeno se doznaje,  23-godišnjeg Arnolda Uremovića iz Opatije koji je otprije poznat policiji zbog nasilničkog ponašanja i drugih kaznenih djela, primjerice razbijanjem ploče Konzulata Republike Srbije u Rijeci.

Iz policije poručuju da nisu mogli ranije podnijeti prijavu niti goniti Uremovića jer je postupak dokazivanja i prikupljanja očevidaca u ovom slučaju bio vrlo "kompliciran".

Uremović je prijavljen da je 8. travnja iza 21 sat na Titovom trgu došao u verbalni sukob s pokojnim Viktorom Jovičićem. Prišao mu je okružen većim brojem muških i ženskih prijatelja, a onda počeo vrijeđati Jovičića. U jednom je trenutku fizički daleko spremniji Uremović zgrabio Jovičića i bacio ga u Rječinu, a kako je ovaj bio neplivač, ubrzo se utopio. Njegovo je tijelo, podsjetimo, pronađeno u Mrtvom kanalu deset dana kasnije.

A.B.
Foto: Facebook/Novi list

Pročitajte više