Policija opisala kako su divljaci pretukli umirovljenika u Puli

Foto: Index

NA OPĆINSKOM sudu u Puli u tijeku je ispitivanje maloljetnika osumnjičenog za težak fizički napad na 69-godišnjeg Evelina Valea. Na Općinskom državnom odvjetništvu bit će uskoro ispitana i dvojica punoljetnika, Matej Bjekić, koji je prvi doveden, te pripadnik Hrvatske vojske Robert Bitunjac.

Zamjenik općinske državne odvjetnice Mladen Pavasović rekao je novinarima ispred suda da će nakon ispitivanja Odvjetništvo odlučiti hoće li za dva punoljetna osumnjičenika predložiti istražni zatvor ili će ih pustiti da se brane sa slobode.

U međuvremenu se o ovom slučaju oglasila policija. Završili su, kažu, kriminalističko istraživanje te su opisali tijek događaja.

"Pulska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da su dvojica 24-godišnjih hrvatskih državljana i maloljetni hrvatski državljanin počinili kazneno djelo teška tjelesna ozljeda.

U nedjelju, 21. srpnja oko 6.15 sati, trojica mladića došla su do terase ugostiteljskog objekta na Danteovom trgu u Puli. Kada ih je 69-godišnji muškarac koji je čuvao terasu upozorio na ponašanje, došlo je do kraće prepirke, nakon čega su mladići napustili mjesto događaja i uputili se u obližnji stan, gdje su se presvukli i maskirali te su se ponovno vratili na Danteov trg oko 7 sati. Mladići su tada fizički napali 69-godišnjaka rukama i nogama, pri čemu su ga teže ozlijedili. Ozlijeđenom muškarcu pružena je liječnička pomoć u pulskoj bolnici, gdje je zadržan na liječenju.

Osumnjičeni su po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 22. srpnja u večernjim satima, privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske", stoji u najnovijoj objavi policije.

Pročitajte više