Policija otkrila da je masovni ubojica iz Vegasa namjeravao pobjeći

Screenshot: Facebook/ABC

POLICIJSKI šerif Joe Lombardo jučer je iznio nova saznanja o masovnoj pucnjavi u Las Vegasu, najveću u novijoj povijesti te države, u kojoj je ubijeno 59 ljudi - uključujući napadača koji je sam sebi oduzeo život.
 
NOVI DETALJI Masovni ubojica iz Vegasa je bivši poreznik i kockar, sve puške je kupio legalno
 
Paddock je namjeravao preživjeti napad
 
No policija je pronašla dokaze namjeravao preživjeti napad i pobjeći iz hotela i kasina Mandalay Bay odakle je, s 32. kata, otvorio automatsku vatru na bespomoćne ljude ispod, na obližnjem country festivalu. Šerif Lombardo, koji je otkrio tu informaciju na press-konferenciji, odbio je precizirati o kakvim dokazima je riječ.
 
>>Tajni život napadača iz Las Vegasa: Desetljećima nabavljao oružje i municiju
 
Nadalje, Lombardo je otkrio dodatne detalje o životu Stephena Paddocka. Opisao je 64-godišnjeg napadača kao "uznemirujućeg i opasnog" te otkrio da je u njegovu automobilu ispred hotela Mandalay Bay nakon napada pronađeno 1.600 rundi streljiva i nekoliko kutija s eksplozivima.
 
Iako, barem zasad, nema drugih osumnjičenika vezanih za ovaj jezivi napad, Lombardo je sugerirao da je Paddock možda imao pomagača, navodeći kako mu je teško vjerovati da je sam sastavio eksplozive i unio čitav arsenal razornog vatrenog oružja i streljiva u hotelsku sobu. "Morate pretpostaviti da je u nekom trenutku imao pomoć", istaknuo je na konferenciji za medije. 
 
Imao je "na piku" i drugi glazbeni festival
 
Kako prenosi Guardian, Lombardo je otkrio i da je Paddock, vikend prije nego je izvršio masovno ubojstvo na Route 91 Harvest Festivalu, preko Airbnb-a iznajmio luksuzni apartman koji je gledao na drugi glazbeni festival - Life is Beautiful, na kojem su nastupali svjetski poznati izvođači poput Gorillaz i Lorde.
 
Lombardo je kazao da ne zna što je Paddock tada "imao na umu". "Je li vršio pred-nadzor? Ne znamo još", dodao je. Ako je i namjeravao izvršiti svoj napad tom prigodom, očito je da je ipak odustao i pričekao sljedeći vikend.
 
Press-konferencija je, u svakom slučaju, ostavila više pitanja nego odgovora. No za očekivati je da će policija uskoro objaviti i saznanja do kojih je eventualno došla nakon ispitivanja Paddockove partnerice Marilou Danley, koja se iz tog razloga vratila iz Filipina u SAD. Policija navodi Danley kao jedinu "osobu od interesa" u istrazi.
 

Pročitajte više