Policija povukla tvrdnju da je oteta austrijska djevojčica seksualno zlostavljana

DNK analiza pokazala je da Austrijanac koji je osam godina u zatočeništvu držao otetu djevojčicu prije toga nije počinio nijedno kazneno djelo, objavila je u subotu austrijska policija, a policijski dužnosnik je povukao potvrdu da je djevojčica bila seksualno zlostavljana.

Istražitelj Erich Zwettler kazao je da genetski materijal Wolfganga Priklopila, koji je u srijedu počinio samoubojstvo bacivši se pod vlak u Beču, nekoliko sati nakon dramatičnog bijega žrtve - Natasche Kampusch, ne postoji u nacionalnoj bazi podataka.

To znači da Priklopil (44) nije bio tražen "bilo gdje u Austriji u vezi nekog kaznenog djela", kazao je Zwettler za austrijsku novinsku agenciju APA-u.

Policajac Gerhard Lang kazao je kako je time gotovo isključena mogućnost da je Priklopil bio serijski napadač koji je vrebao i druge djevojčice.

APA je također prenijela da je Zwettler u početku potvrdio izvješće austrijskog dnevnika Kurier da je Priklopil seksualno zlostavljao Kampusch, koja je to navodno otkrila u razgovoru s policajkom. Kasnije je međutim povukao tu izjavu, kazavši kako policija ne može službeno potvrditi kakav je bio njihov odnos.

Natascha Kampusch oteta je kao desetogodišnja djevojčica na putu do škole. Punih osam godina provela je u prostoriji veličine 3 x 4 metra koja je nalikovala pravoj tamnici, posve izolirana od vanjskog svijeta. Smjela je povremeno, ali vrlo malo čitati i katkad gledati televiziju.

Pročitajte više