Policija pretraživala Temzu u potrazi za napadačem iz Londona pa naišla na dva tijela

Foto: Londonska policija

Nastavlja se potraga za osumnjičenikom za kemijski napad u Londonu nakon što su policajci pronašli dva "neočekivana" tijela tijekom pretrage rijeke Temze. Timovi pomorske policije traže Abdula Ezedija, optuženog da je 31. siječnja bacio jaku lužinu na svoju bivšu partnericu. 

U napadu je ozlijeđeno ukupno 12 osoba. Vjeruje se da je osumnjičenik "skočio u vodu" nekoliko sati nakon napada. Nijedan od pronađenih muškaraca nije identificiran kao osumnjičeni. Prvo tijelo pronađeno je u subotu u 10:13 sati po lokalnom vremenu, a drugo samo 26 minuta kasnije. 

Londonska policija vjeruje da je Ezedi mrtav jer su ga nadzorne kamere snimile kako se naginje preko ograde na mostu Chelsea u noći napada. Oko 23:30 sati je prešao most i ušao u Battersea Park u središtu Londona, ali se zatim iznenada vratio na most nekoliko minuta kasnije. 

Tijelo možda nikada neće biti pronađeno

Kao potencijalni motiv napada nameće se prekid ljubavne veze između Ezedija i njegove bivše partnerice. U petak je policijski narednik Jon Savell priznao da Ezedijevo tijelo možda nikada neće biti pronađeno zbog brzine struje u Temzi.

"Posljednja 24 sata proveli smo pažljivo prateći nadzorne kamere, i naša je glavna hipoteza da je on završio u vodi. U ovo doba godine Temza je vrlo brza, vrlo široka i puna zapreka. Ako je završio u vodi, nije isključeno da možda nikada ne pronađemo tijelo", rekao je tom prilikom. 

Savell je također naveo da je napadnuta žena u "ozbiljnom, ali stabilnom stanju" u bolnici, te da je još uvijek "jako loše i ne može razgovarati" s policijom. Inače, policajci su pretresli dvije adrese povezane s Ezedijem u Newcastleu u četvrtak rano ujutro.
 

Pročitajte više