Pronađeno oproštajno pismo bombaša koji je napao američku ambasadu u Podgorici

Foto: Facebook

DALIBOR JAUKOVIĆ, bombaš koji je bacio bombu na američko veleposlanstvo u Podgoricu i drugom se raznio, ostavio je oproštajno pismo, piše dnevni list Pobjeda. Crnogorska policija pronašla je pismo prilikom pretresa Jaukovićeva stana.

U pismu na šest strana Jauković, između ostalog, opisuje svoje osobne i političke stavove i moli obitelj i rođake da mu "oproste zbog onog što će učiniti". Istražitelji smatraju kako je riječ o oporuci, odnosno oproštajnom pismu koje ostavljaju ljudi spremni za samoubojstvo.

Bijeda ga je natjerala na ovo?

Ovo pismo moglo bi dati odgovor o motivima koji su natjerali Jaukovića na bacanje bombe na veleposlanstvo SAD-a i samoubojstvo. Njegovi poznanici rekli su da ga je na taj čin natjerala bijeda.

"Puno je patio jer nije imao od čega živjeti i ta muka ga je natjerala na ovo", rekao je anonimni izvor. "Živio je teško nakon što je ostao bez posla i možda je to prevagnulo", rekli su njegovi suborci iz Udruženja boraca ratova Crne Gore.

Pismo će vještačiti forenzičari, a detaljno će ga pregledati i kriminalistički detektivi. U tijeku dosadašnje istrage, osim pronađenog oproštajnog pisma rekonstruirano je kretanje i ponašanje Jaukovića neposredno prije napada. Jauković (43) živio je s majkom i bratom.

Pročitajte više