Policija pronašla vlasnika staforda koji je ubio maltezera pred vlasnicima u Puli

Policija se oglasila o napadu staforda na maltezera na sajmu knjiga u Puli. Podsjetimo, jučer je oko 15 sati staford bez povodca i vlasnika uletio u dvorište Doma hrvatskih branitelja gdje se održava sajam knjiga i usmrtio maltezera pred posjetiteljima i vlasnika psića.

Nakon što je staford ubio psića, odvukao ga je malo niže do ograde, izvijestio je portal Istra24. Stafordu nitko nije mogao prići. "Igrao" se s ubijenim maltezerom, povremeno bi napravio krug po dvorištu, a potom bi se ponovno vratio do psića.

Predstavnik azila čekao se sat vremena. Oko 16:15 došao je predstavnik koji je uhvatio psa i stavio ga u kombi, izvijestio je portal Istra24. Policija je također bila na mjestu događaja. Ubijeni maltezer bio je kućni ljubimac starijeg bračnog para.

Policija je utvrdila tko je vlasnik staforda i kako je pobjegao

"Policija je jučer oko 15.10 sati zaprimila dojavu da je pas, koji nije bio pod nadzorom vlasnika, usmrtio drugog psa u dvorištu u Leharovoj ulici u Puli.

Dosad provedenim izvidima utvrđeno je kako je pas pasmine američki staford dotrčao do 69-godišnjakinje i napao njenog maltezera te ga je pritom usmrtio. Utvrđeno je kako je američki staford u vlasništvu 44-godišnjaka te da je pobjegao s obližnje adrese. Preuzeli su ga djelatnici azila za pse i smjestili u njihove prostorije.

Policijski službenici nastavljaju utvrđivati okolnosti događaja te će o napadu psa obavijestiti nadležni veterinarski inspektorat", objavila je PU istarska.

Pročitajte više