Policija se javila o HDZ-ovom šefu stožera koji je bio na večeri, kažnjen organizator

Foto: Čitatelj Indexa

POLICIJA se oglasila o slučaju u kojem je dožupan Šibensko-kninske županije Nikola Blažević (HDZ), koji je ujedno i načelnik županijskog Stožera civilne zaštite i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a grada Knina, snimljen u društvu još šestero ljudi na večeri.

Indexov izvor tada je naveo da je fotografija snimljena u hotelu Ivan u Kninu.

>> HDZ-ov šef Stožera snimljen na večeri, on kaže da to nije hotel. Pogledajte slike

"U odnosu na medijske napise i članak u kojem se navodi kako je tadašnji načelnik Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije 12. siječnja 2021. g. bio na organiziranoj večeri u hotelu 'Ivan' u Kninu, obavještavamo vas kako je u Policijskoj postaji Knin u suradnji s Državnim inspektoratom završeno postupanje policije.

Provedenim istraživanjem utvrđeno je kako je 55-godišnjak, organizirajući večeru kojoj je prisustvovalo ukupno sedam osoba iz isto toliko različitih kućanstava, prekršio ograničenja koja se odnose na privatna okupljanja koja su donesena Odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske radi sprječavanja širenja i prenošenja bolesti covid-19.

Uručen prekršajni nalog organizatoru

Opisanom radnjom počinio je prekršaj iz čl.47. st. 2. t.11. kažnjivo po čl. 76. d Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, u vezi čega mu je uručen prekršajni nalog. Također je utvrđeno kako je navedenom okupljanju prisustvovao i 49-godišnjak koji je tijekom večere obaviješten od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo da mu je određena nužna mjera samoizolacije. Unatoč navedenoj obavijesti, 49-godišnjak je ostao na večeri odnosno nije se odmah najkraćim putem uputio do mjesta predviđenog za samoizolaciju. 

Opisanom radnjom je počinio prekršaj iz čl. 47. st. 2. t.8., kažnjivo po čl. 76. a st. 1. t. 1. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, u vezi čega mu je također uručen prekršajni nalog", stoji u priopćenju PU šibensko-kninske. 

Podsjetimo, Blažević je na Facebooku pisao kako se radi o "zluradim konstrukcijama". 

"Fotografija jest autentična u odnosu na osobe koje se na njoj nalaze, no sve ostalo što se negativno konotira spram predmetne fotografije nije ni istinito ni vjerodostojno. Živimo u vremenu u kojem dodatni dodir prsta (namjeran ili nenamjeran?!) može prouzročiti medijsku zainteresiranost, zlurade konstrukcije, te osudu bez suđenja i prava na obranu.

Kaj god, što bilo da bilo, neću dopustiti nikome pa ni zainteresiranoj javnosti da ulazi u moj dom i u moj život. U ovom konkretnom slučaju čuo sam se s ljudima iz svog okruženja. Dogovorili smo se, našli te jeli i pili o trošku onoga koji nas je pozvao da se nađemo u reduciranim uvjetima prilagođenim epidemiološkoj situaciji. Privatnim angažmanom nisam ugrozio nikoga, a javnim…, i dalje nastavljam biti odgovoran!", napisao je Blažević. 

Pročitajte više