Policija se oglasila o ustaškim obilježjima na Thompsonovu koncertu na Stradunu

Screenshot, video: Index, Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

NA SINOĆNJEM Thompsonovom koncertu na dubrovačkom Stradunu, osim njegovog uobičajenog ustaškog pozdrava "Za dom spremni" na početku pjesme "Čavoglave" i zastave HOS-a s istim ustaškim pozdravom koja je bila razvijena, neki od posjetitelja koncerta su nosili ustaška obilježja. 

O svemu tome za N1 televiziju oglasili su se iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

"Obavještavamo Vas da je prilikom održavanja glazbenog koncerta pjevača Marka Perkovića-Thompsona 6.prosinca u Dubrovniku, sukladno prosudbi i sačinjenom planu osiguranja, bio angažiran dovoljan broj policijskih službenika, te je protekao bez sigurnosnih incidenata.

Nadležna policijska postaja poduzela je sve potrebne mjere i radnje s ciljem dokumentiranja svih događanja vezano za navedeno javno okupljanje-koncert. O svemu utvrđenom izvijestit će nadležno državno odvjetništvo, te će sve daljnje radnje policijski službenici poduzimati u koordinaciji s njim", odgovorili su iz dubrovačke policije za N1.

Svjetski poznatom ulicom tako je odjekivao ustaški pozdrav i oduševio tisuće okupljenih Thompsonovih fanova, među kojima je bio popriličan broj djece. 

Osim urlikanja ustaškog pozdrava, na Stradunu je tijekom Thompsonovog koncerta razvijena golema zastava HOS-a na kojoj također stoji ustaški pozdrav. 

Sporna obilježja mogla su se vidjeti i u publici. 

Inače, Thompson za predsjedničke izbore nije podržao svog kuma Miroslava Škoru pa je bilo govora o tome da je time prešutno podržao aktualnu predsjednicu i kandidatkinju za novi mandat Kolindu Grabar-Kitarović. Inače, na vlasti u Dubrovniku je HDZ. Grad je i organizator Thompsonovog koncerta, a tek treba vidjeti koliko će građane to koštati. I ovaj je Thompsonov koncert najavljivan kao besplatan, no to, kao i u splitskom slučaju iz kolovoza, zapravo znači da će Thompsonov nastup biti plaćen novcem građana.

>> Sjećate se "besplatnog" Thompsonovog koncerta u Splitu? Još uvijek ga plaćamo

Pročitajte više