Policija tek jučer počela tražiti osobu koja je na Hloverkinu kuću stavila ustašku zastavu

GLASNOGOVORNICA Policijske uprave zagrebačka Aleksandra Ljuba potvrdila je Indexu kako se provodi istraga o tome tko je na kuću glavne urednice Informativnog programa HRT-a Hloverke Novak Srzić stavio ustašku zastavu.

Dodala je kako je istraga započela tek jučer kada su mediji objavili činjenicu da se sporna zastava na Dan nezavisnosti našla na kući glavne urednice, jer zagrebački plavci ranije o tom događaju nisu imali saznanja.

Zastava osvanula na kući tijekom momačke zabave

Podsjetimo, na kući glavne urednice Informativnog programa HRT-a Hloverke Novak Srzić 8. listopada je osvanuo ustaški barjak. On se tamo našao tijekom tuluma u njezinoj kući koji je organizirao sin glavne urednice povodom njegove svadbe održane dva dana poslije.  Hloverka Novak Srzić je u službenom priopćenju napisala kako nitko od njezinih ukućana nema ništa sa vješanje ustaške zastave te da je za to saznala tek kada su je novinari počeli pitati o incidentu.

"U srijedu se u našoj kući, a povodom vjenčanja moga sina, održavao veliki tulum odnosno momačka zabava, netko je od tih 30-tak momaka tijekom noći tu zastavu i izvjesio. Kako nikoga  od starijih ukućana nije bio doma, zastavu je primijetila moja kćer ujutro u četvrtak kada se vraćala kući, te ju je odmah skinula i uništila. U želji da mi ne pokvari radost zbog sinovog vjenčanja nije mi ništa govorila, te sam prvu informaciju o tome dobila od novinara", istaknula Hloverka Novak Srzić te se javno ispričala svima koje je taj događaj povrijedio. 

Pročitajte više