Policija topovskim udarima i suzavcem ugušila prosvjed u Podgorici, ozlijeđeno više od 40 ljudi

Screenshot: YouTube

NA ULICAMA glavnog grada Crne Gore Podgorice u subotu kasno navečer bilo je mirno, pošto je policija ugušila nasilni prosvjed oporbenog Demokratskog fronta (DF) na kojemu je sudjelovalo nekoliko tisuća građana.

Ispred Skupštine i vlade Crne Gore nešto poslije 22 sata došlo je do nereda, kada su prosvjednici pokušali nasilno ući u zgradu Skupštine, što im policija nije dopustila.

Demonstranti su policiju gađali bocama i kamenjem, a bacane su i baklje i suzavci. Policija je odgovorila topovskim udarima i suzavcem. U sukobima je ozlijeđeno više od 40 osoba. Kako javljaju vijesti.me, ozlijeđeno je 20 policajaca i 27 prosvjednika.

 



Ministar unutarnjih poslova: Obećavamo građanima da će Podgorica ujutro normalno funkcionirati

Ministar unutarnjih poslova Crne Gore Raško Konjević izjavio je na izvanrednoj konferenciji za medije: "Obećavamo građanima da će Podgorica ujutro normalno funkcionirati."

Odao je priznanje policiji za zaštitu državne imovine i reda i mira te je naglasio da su policajci napadnuti prvo kamenjem, molotovljevim koktelom nakon čega je došlo do rušenja ograde.

Predstavnici oporbenog Demokratskog fronta (DF) tražili su od predsjednika parlamenta Ranka Krivokapića da u Skupštinu uđu na glavni ulaz, što je on iz sigurnosnih razloga odbio i uputio ih na sporedni. Frontovci nisu pristali na to i počeli su napad na policiju, na što su sigurnosne snage žestoko odgovorile.

 



Uhićen organizator prosvjeda

U Podgorici je u subotu navečer održan prosvjed oporbenog Demokratskog fronta, s kojeg su organizatori zatražili od predsjednika vlade i Skupštine, Mila Đukanovića i Ranka Krivokapića, da ispune njihov zahtjev da podnesu ostavke i da se formira prijelazna vlada.

Crnogorska policija je objavila da je priveden i zastupnik DF-a Andrija Mandić, jedan od glavnih organizatora prosvjeda.

Pročitajte više