Policija traži Tončija Burića zbog ranjavanja na Bačvicama

Splitska policija već dva dana traži 29-godišnjeg Tončija Burića zbog ranjavanja 25-godišnjeg Nikole Kerana na Bačvicama, ispred lokala Pupa, kojem Burić daje redarske usluge. U sukobu više osoba u četvrtak oko 3.45 sati, Keran je dobio ubod nožem u lijevu stranu prsa. Operiran je u KBC Split i nije u životnoj opasnosti.

Burića su povezivali i s napadom na 27-godišnjeg Vlatka Radića Van Damma, koji je dobio nož u vrat na istom mjestu, no utvrdilo se da s tim nije povezan. Početkom prošle godine Tonči Burić oslobođen je optužbe za ranjavanje Sandra Fredotovića Fredija u prepunoj diskoteci "Up & Down" 1998. godine.

Sudac Zoran Kežić utvrdio je da Burić nije imao namjeru lišiti života Fredotovića, već je dvaput zapucao iz pištolja u prepasti za vlastiti život. Na vratima diskoteke mijenjao je tada svog starijeg brata, višestrukog boksačkog šampiona Dražena Burića. I mlađi Burić u odličnoj je kondiciji. Puca od snage i dobri poznavatelji prilika ne vjeruju da mu je trebao nož da smiri nekakvu nezgodnu situaciju u lokalu.

Dragan Miljuš
Foto: Vladimir Dugandžić/Cropix

Pročitajte više