Policajci tražili Puigdemonta, a pronašli komičara prerušenog u njega

Foto: FAH

ŠPANJOLSKA policija odazvala se na poziv revnog građanina koji je prijavio da se bivši katalonski predsjednik Carles Puigdemont vratio i to ravno u Madrid, no dojava je bila lažna pa agentima nije preostalo do upisati u zapisnik da je riječ o glumcu prerušenom u egzilanta, odnosno bjegunca, kakvim ga smatra pravosuđe.

"Stanovnik je nazvao broj 091 (policija) i ophodnja je stigla na lice mjesta te ustanovila da je riječ o snimanju skeča", objasnio je policijski glasnogovornik.

Lažni Puigdemont, a zapravo komičar Joaquin Reyes objasnio je da je došlo čak šest policajca, a ne dvojica kako je to ustvrdila policija.

Vrlo poznat u Španjolskoj, Reyes se proslavio sjajnim imitiranjem poznatih osoba.

Carles Puigdemont izbjegao je u egzil u Belgiju krajem listopada prije nego što je policija protiv njega podignula optužnicu za organiziranje pobune i sudjelovanje u odcjepljenju Katalonije, što je vlada u Madridu proglasila nezakonitim i poništila.

Da se vrati u Španjolsku, Puigdemont bi bio odmah uhićen.

Revnome građaninu Madrida ne treba zamjeriti jer "maska je bila tako stvarna, kao da je riječ o Puigdemontu", prenosi kanal La Sexta.

Svrgnut 27. listopada, Puigdemont i dalje pokušava preuzeti nekadašnju dužnost, ali iz Belgije. U Španjolskoj s vremena na vrijeme izbiju glasine da se vratio, što je postalo neiscrpno vrelo viceva, čak i u Kataloniji.

Na dan kad su zagovornici neovisnosti Katalonije sazvali konstituirajuću sjednicu pokrajinskog parlamenta, španjolska policija rasporedila je velik broj svojih ljudi,  za svaki slučaj, ako bi se Puigdemont nekim čudom pojavio. Konstituirajuća sjednica u konačnici je bila odgođena.

Pročitajte više