Policija u Dalmaciji pronašla veće količine kokaina, marihuane i amfetamina

Ilustracija: PIXSELL/Petar Glebov

VEĆU količinu kokaina i marihuane te više od kilogram amfetamina - speeda pronašla je splitska policija kod dva dilera i dilerice u tri odvojena slučaja u Trogiru, Omišu i Splitu te ih je kazneno prijavila zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, doznaje se u četvrtak u policiji.

Policija je najprije u srijedu na širemu trogirskom području kod 48-godišnjaka pronašla više smotuljaka u kojima je bilo 3.4 grama kokaina i 2.5 grama heroina. Uz sudski nalog za pretragu doma kojim se osumnjičenik koristi policija je pronašla i oduzela 1021.5 grama droge amfetamina - speeda, koja je bila pakirana u sedam plastičnih vrećica pripremljenih za ilegalnu preprodaju.

Osim toga, policija mu je oduzela i 29.4 grama kokaina te 10.7 grama heroina i digitalnu vagu za precizno mjerenje. Uz kaznenu prijavu 48-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku. 

Istoga dana policija je na širem omiškom području od 57-godišnjaka oduzela 92 grama amfetamina - speeda i četiri grama konoplje. Kriminalistički je obrađen te će protiv njega mjerodavnome Općinskom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava zbog osnovane sumnje na kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Na području Splita policija je također u srijedu kod 31-godišnjakinje pronašla i oduzela 78.7 grama amfetamina i 26.5 grama marihuane te digitalnu vagu. Dovedena je u službene prostorije i kriminalistički obrađena te će protiv nje biti podnesena kaznena prijava zbog sumnje na kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. 

"Pronađena i oduzeta droga bila je namijenjena za daljnju preprodaju. Policijski službenici Službe kriminaliteta droga nastavili su i u ovoj godini postizati odlične rezultate rada u domeni pronalaženja i oduzimanja različitih vrsta droge te kaznenim prijavljivanjem osoba vezanim uz ilegalnu preprodaju droge", rekla je Sanja Nazlić iz splitske policije.

Pročitajte više

 

Pročitajte više