Muškarac u Indiji silovao 86-godišnjakinju, policija ga uhitila na poziv susjeda

Ilustracija: EPA

32-GODIŠNJAK iz Indije uhićen je pod optužbom da je silovao 86-godišnju ženu. Prišao joj je dok je čekala mljekara te ju je namamio na udaljeno polje, javlja CNN.

Muškarac namamio stariju ženu na polje te je silovao

Žena se ovog ponedjeljka navečer nalazila ispred svoje kuće u selu pokraj Delhija, kad joj je prišao 32-godišnji Sonu. Zamolio ju je da ode s njom kod nekih ljudi od kojih potražuje novac, pod izlikom da će biti popustljiviji ako s njim bude starija žena. 

Susjedi su potom čuli stariju ženu kako viče te su pozvali policiju. 32-godišnjak je uhvaćen na djelu te optužen za silovanje.

Prema policijskom izvješću, napadnuta žena nije poznavala 32-godišnjaka otprije. Pretrpjela je lakše fizičke ozljede te je puštena iz bolnice u stabilnom stanju.

U Indiji se za silovanje može dobiti doživotna kazna zatvora 

Prema indijskim zakonima, kazna za silovanje može biti doživotan zatvor, ali i smrtna kazna, ako je riječ o višestrukim prijestupnicima ili silovateljima maloljetnih osoba.

Slučaj je izazvao bijes kod Delhijske komisije za žene (DCW), regulatornog tijela koje se bavi problemima sigurnosti žena. Poslali su priopćenje u kojem od lokalnih vlasti traže da se slučaj ubrza te da optuženi dobije najvišu moguću kaznu. Poručili su kako je 86-godišnja žrtva silovana više puta, premda iz policije nisu potvrdili ove navode.

Prošle godine u Indiji prijavljeno više od 330.000 slučajeva silovanja

Inače, u Indiji je u proteklih nekoliko godina bilo više visokoprofiliranih slučajeva silovanja žena, među kojima i silovanje i ubojstvo 23-godišnje studentice u autobusu u New Delhiju 2012. godine. Četvero muškaraca osuđenih za ovaj slučaj pogubljeno je ranije ove godine.

Tijekom prošle godine u Indiji je prijavljeno više od 330.000 slučajeva silovanja ili jedno silovanje svakih 16 minuta.
 

Pročitajte više