Policija u Slavoniji pritvorila četiri pijana vozača, jedan ih vrijeđao

Ilustracija: Davorin Višnjić/Pixsell

POLICIJSKA uprava Požeško-slavonska imala je pune ruke posla s vozačima koji su vozili pod utjecajem alkohola. Jedan ih je i vrijeđao prilikom postupanja. Osim njega, još su trojica završila u ćeliji do otrežnjenja.

Evo detalja o slučajevima.

39-godišnjak pijan vrijeđao policajce

U subotu 26. studenoga 2022. oko 18:45 u Lipiku, u Ulici Ante Starčevića, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil marke Peugeot, daruvarskih registarskih oznaka, kojim je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1.17 promila upravljao 39-godišnjak, koji je prilikom postupanja omalovažavao i vrijeđao policijske službenike.

On je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije te će biti priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru.

Protiv 39-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Ulovljen pijan i bez vozačke

U subotu 26. studenoga 2022. oko 22 sata u mjestu Prekopakra, u Ulici Ante Starčevića, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil marke Opel, daruvarskih registarskih oznaka, kojim je prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 2.64 promila upravljao 43-godišnjak.

U nedjelju 27. studenoga 2022. oko 1:10 u Požegi, u Mlinskoj ulici, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil marke BMW, požeških registarskih oznaka, kojim je upravljao 42-godišnjak pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1.68 promila.

Ulovljen pijan i s poništenom vozačkom

Istoga dana oko 4:25 u mjestu Novi Štitnjak policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil marke Volkswagen, požeških registarskih oznaka, kojim je pod utjecajem alkohola od 1.82 promila upravljao 26-godišnjak. Također je utvrđeno da mu je vozačka dozvola poništena.

Svi počinitelji su smješteni u posebnu prostoriju policije do otrežnjenja i protiv njih slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, izvijestila je policija.

Pročitajte više