Policija u Splitu ulovila djecu s pirotehnikom. Nazvali im roditelje i prijavili ih

U cilju održavanja povoljnog stanja javnog reda i sigurnosti policijski službenici nastavljaju s poduzimanjem mjera i radnji u sklopu akcije Mir i dobro, a poseban fokus je zaštita djece, objavila je policija uz vijest da su zbog petardi prekršajno prijavili nekolicinu ljudi.

Naime, jučer su, tijekom obilaska javnih prostora, na temelju zaprimljenih dojava građana da se koristi pirotehnika, policijski službenici Druge policijske postaje Split u večernjim satima u tri odvojena slučaja ulovili mlađe osobe koje bacaju pirotehnička sredstva.

Nakon što je utvrđeno da se radi o maloljetnim osobama, pozvani su im roditelji, u čijem prisustvu je od djece oduzeto ukupno 15 različitih pirotehničkih sredstava kategorija F2, F3, F4, P1. Tri roditelja i jedan maloljetnik su prekršajno prijavljeni zbog postojanja osnovane sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o eksplozivnim tvarima te proizvodnji i prometu oružja, objavila je policija. 

"Napominjemo da je djeci mlađoj od 14 godina zabranjena uporaba pirotehničkih sredstava, a osobe mlađe od 18 godina ne smiju koristiti pirotehnička sredstva kategorije F2 i F3", upozorili su iz policije.

Pročitajte više