Policija u stanu belgijskog ubojice pronašla žensko tijelo!

U STANU napadača koji je jučer u belgijskom Liegeu ubio šest i ozlijedio više od sto osoba policija je pronašla žensko tijelo, javljaju strani mediji.

Mrtva žena imala je 45 godina i čini se da je radila kao čistačica susjedu 33-godišnjeg ubojice Nordinea Amranija, koji je nakon smrtonosnog pohoda u središtu trećeg najvećeg belgijskog grada presudio sam sebi.

Lokalne novine SudPresse prenijele su da je Amrani ženu namamio u svoj stan ponudivši joj posao, a nakon toga ju je napao, piše Fox News.

Ubojica se dvadesetak puta sukobljavao s belgijskim zakonom

Čini se kako je 33-godišnjak i prije sumanutog napada na građane koji su bili u božićnoj kupovini bio dobro poznat belgijskoj policiji. Daniele Reynders, javna tužiteljica u Liegeu rekla je kako je Amrani bio osuđivan za prodaju droge, za posjedovanje oružja i ukradenih dobara te ostale zločine. S belgijskim zakonodavstvom sukobio se dvadesetak puta.

U rujnu 2008. policija je u njegovu domu pronašla arsenal oružja te je iza rešetaka trebao provesti 58 mjeseci. U stanu su mu našli deset komada vatrenog oružja, devet i pol tisuća dijelova pištolja te 2800 biljaka marihuane, no u listopadu prošle godine odobreno mu je puštanje na slobodu, nakon što u zatvoru nije odslužio ni pola izrečene kazne, prenosi Telegraph.

Točne okolnosti Amranijeve smrti još su nepoznate

Amrani je, čini se, bio veliki zaljubljenik u oružje koje je znao rastavljati, popravljati i sastavljati, no nikad nije bio povezan s nekom terorističkom skupinom ili mrežom.


Vlasti su bile upoznate s njegovom kriminalnom prošlošću, no tužiteljica Reynders, koja će se u devet ujutro po lokalnom vremenu na tiskovnoj konferenciji suočiti s belgijskim i međunarodnim medijima, rekla je kako nikad nisu postojale ni najmanje naznake koje bi upćivale na to da je ubojica psihički bio nestabilan.

Jučer ujutro prije napada Amrani se trebao pojaviti u policiji, no umjesto toga napustio je svoj dom naoružan automatskom puškom, pištoljem te nekolicinom granata koje je bacio na mnoštvo okupljeno na trgu, nakon čega je počeo pucati.

Zasad još uvijek nisu poznate točne okolnosti njegove smrti, jedni svjedoci tvrde kako je presudio sam sebi, dok drugi misle kako je jedna od granata prerano eksplodirala. Uzrok njegove smrti utvrdit će se istragom.

Pročitajte više