Policija u tajnosti podnijela kaznenu prijavu protiv Banožića?

Foto: Armin Durgut, Davor Javorović/PIXSELL

Oko mjesec dana nakon što je skrivio prometnu nesreću kod Vinkovaca u kojoj je poginuo Goran Šarić, PU vukovarsko-srijemska navodno je napisala kaznenu prijavu protiv donedavnog Plenkovićevog ministra obrane i šefa vukovarsko-srijemskog HDZ-a.

To neslužbeno doznaje Jutarnji i opisuje kako je bilo nemoguće dobiti ovu informaciju zbog šutnje pravosuđa i policije o Banožićevoj nesreći. 

Banožića se sumnjiči za kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu koje je opisano u 227. članku Kaznenog zakona, a tereti ga se da je to učinio iz nehaja. To znači da mu, u slučaju pravomoćne sudske presude, prijeti od jedne do osam godina zatvora.

Iz PU vukovarsko-srijemske na upit Jutarnjeg o kriminalističkom istraživanju i kaznenoj prijavi protiv Banožića nisu odgovorili, a bez odgovora su bili i u vukovarskom Općinskom i Županijskom državnom odvjetništvu.

U kafani s bratićem šefa policije

Ništa novo u Banožićevom slučaju u kojem se od početka donose čudni potezi policije i tužiteljstva. Tako je, prisjetimo se, na dan same nesreće u kojoj je poginuo vozač kombija u koji se Banožić frontalno zabio pretječući kamion, prekasno zatvorena cesta, do situacije s alkotestom i Banožićevim mobitelom pa do tajnog puštanja iz osječke bolnice i ispitivanja u vinkovačkoj policiji pod čudnim okolnostima. 

Naime, svima je u postaji tog dana bilo zabranjeno korištenje lifta. Jučer je osvanula i fotografija bivšeg Plenkovićevog ministra u jednom vinkovačkom kafiću gdje je sjedio u društvu poznatog tamošnjeg tajkuna te bratića šefa vukovarsko-srijemske policije.

 

Pročitajte više