Specijalci uhitili pomahnitalog tipa u Zadru. Odbio pregovarati s policijom i pucao

Ilustracija: Pixsell

IZ ZADARSKE policije su izvijestili kako je 47-godišnjak, unatoč razgovorima s njihovim pregovaračem, u rastrojenom stanju u četvrtak ujutro iz vatrenog oružja ispalio nekoliko hitaca u dvorište zgrade, u stubištu te u stanu, pri čemu nitko nije ozlijeđen, a on je uhićen i oružje mu je oduzeto.

U policiji u petak kažu kako su kriminalistički istražili 47-godišnjaka te ga kazneno prijavili zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom te nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

U srijedu oko 21 sat primili su dojavu kako se u prizemlju stambene zgrade u zadarskoj Ulici bana Josipa Jelačića nalazi sam 47-godišnjak u rastrojenom stanju koji galami, pa postoji mogućnost da je i ispalio nekoliko hitaca iz vatrenog oružja.

Odbio suradnju i počeo pucati

Na teren su odmah izašli timovi temeljne, kriminalističke i interventne policije koji su ubrzo stavili osumnjičenika pod nadzor te uspostavili sigurnosno okruženje u cilju zaštite građana i imovine.

U rastrojenom stanju, 47-godišnjak je odbijao suradnju te uspostavljanje bilo kakvog kontakta s pregovaračem taktičkog tima Interventne jedinice policije, a potom je u četvrtak ujutro oko 6 sati ispalio nekoliko hitaca iz vatrenog oružja u vanjski ograđeni dio dvorišta ispred svog stana.

Ubrzo nakon toga, izašao je iz stana gdje su ga uhitili pripadnici specijalnog tima Interventne policije te priveli u policijske prostorije.

U sklopu istrage obavljen je i policijski očevid kojim je na mjestu događaja pronađeno nekoliko uslijed pucanja nastalih oštećenja u unutrašnjosti stana te na dijelu stubišta zgrade ispred stana, kao i u betonskom rubnjaku u dvorištu ispred stana.

Pretragom doma i drugih prostorija, kao i dva automobila koje osumnjičeni koristi, pronađena je automatska puška, 22 komada pripadajućeg streljiva te oko 11.9 grama marihuane.

Pročitajte više

 

Pročitajte više