Policija uhitila lažnu prodavačicu unajmljenih stanova u Zagrebu

NAKON 26-godišnjeg prevaranta koji je unajmljene stanove u Zagrebu prodavao kao da su njegovi, policija je otkrila da se istom vrstom kriminala bavila i 33-godišnjakinja koju se sumnjiči da je na prijevaru prodala dva stan i zaradila 128 tisuća kuna.

Osumnjičena je jučer privedena u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu, a u policiji kažu da nije povezana s 26-godišnjim Zagrepčaninom koji je prošlog tjedna uhićen zbog sumnje da je na isti način prodao dva stana za ukupno 190 tisuća eura.

Zagrebačka policija danas je izvijestila da je osumnjičena pod lažnim imenom od rođaka vlasnika unajmila stan u blizini Kvaternikovog trga i nakon toga oglasila njegovu prodaju. Na oglas se javila 49-godišnjakinja kojoj se osumnjičena predstavila kao kćer vlasnika stana.

Prevarantica je ženi pokazala stan i predočila izvadak iz zemljišne knjige, a nakon što je žena provjerom u zemljišnim knjigama utvrdila da je vlasnik stana osoba za koju je osumnjičena izjavila da je njezin otac dogovorile su kupoprodaju stana za 60 tisuća eura.

Nakon nekoliko dana našle su se u javno-bilježničkom uredu u koji je došao i nepoznati muškarac koji se predstavio kao vlasnik stana i otac osumnjičene. Ovjerili su kupoprodajni ugovor te je 49-godišnjakinja nepoznatom muškarcu u kunama isplatila dogovoreni iznos.

No, krajem lipnja u stan su došla trojica muškaraca, među kojima i pravi vlasnik stana. Tek tada je 49-godišnjakinja shvatila da je žrtva prijevare.

Policija osumnjičenu tereti da je na isti način u travnju prošle godine za 68 tisuća eura prodala stan na području Centra koji je unajmila s nepoznatim muškarcem. Nekoliko dana nakon što je isplatio novac, 56-godišnji kupac je od pravog vlasnika doznao da je prevaren.

Pročitajte više