Policija uhvatila napadače na gej vojnike u Zadru. Kažu da motiv nije bio mržnja

Foto: Instagram

POLICIJSKI službenici Službe kriminalističke policije i Prve policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad dva hrvatska državljanina u dobi od 19 i 33 godine, zbog osnova sumnje da su 20. listopada 2019. godine oko 3.15 u Ulici Obala kralja Tomislava u Zadru u ugostiteljskom objektu fizički napali dva američka državljana u dobi od  24 i 25 godine i tom prilikom 24-godišnjaka lakše ozlijedili, dok je 25-godišnjak odbio liječničku pomoć, priopćila je danas policija.

U sklopu provedenog kriminalističkog istraživanja obavljen je veći broj razgovora sa svjedocima događaja te druge mjere i radnje iz nadležnosti policije.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv 19-godišnjaka i 33-godišnjaka podnesen je Optužni prijedlog zbog prekršaja iz članku 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Također, do sada provedenim istraživanjem nije utvrđeno postojanje elementa kaznenog djela koje se progoni po službenoj dužnosti ili da je mržnja motiv počinjena djela.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Gej vojnik: Napala su nas desetorica

Podsjetimo, sredinom listopada je grupa mladića u Zadru napala i prebila dvojicu tamnoputih gej vojnika.

Jedan od njih opisao je u videu koji je objavio na svom Instagram profilu što se dogodilo. Prvo je poručio svima da ne stigne odgovarati na poruke, ali neka znaju da je dobro.

"Vidim da mnogi žele saznati što se točno dogodilo. Primam jako puno poruka, pokušat ću na sve njih odgovoriti. Ukratko, jučer navečer su mene i mog prijatelja zaskočila desetorica Hrvata i skoro smo pritom izgubili živote. U jednom trenutku me jedan muškarac držao, a trojica udarala. Tada mi se sve zacrnilo. Izgubio sam svijest.

Jedna djevojka koju smo tamo upoznali koja je nevjerojatna, voljet ću je do kraja života, ona je sada moj anđeo; ona i njena prijateljica su nas odvezle u bolnicu. U bolnici su nas odmah poslali na rendgen, nisu nam prije toga opipali puls ili slično, nije ih bilo briga", tvrdi Amerikanac.

Radi se o tamnoputim gej mladićima koji su se zabavljali u zadarskom noćnom klubu Opera, a koji su, prema navodima Zadarskog.hr, otvoreno pokazivali da su homoseksualci.

Na odmor u Zadar došli su, kako javlja Antena Zadar, iz Virginije i Georgije, a pripadnici su američkih zračnih snaga. Kako se čini, skupina ih je napala i pretukla nakon što su twerkali na plesnom podiju.

Pročitajte više