Policija uoči utakmice upozorava navijače

Foto: PIXSELL/Zvonimir Barisin

Budući da se danas u 15 sati odigrava nogometna utakmica hrvatske reprezentacije s reprezentacijom Albanije, hrvatska policija pozvala je građane, pogotovo one koji će utakmicu pratiti na javnim mjestima i u ugostiteljskim objektima, da dostojanstveno bodre reprezentaciju te da izbjegavaju protupravna ponašanja.

"Za očekivati je da će i nastavak natjecanja u grupnoj fazi također privući veliki interes građana koji već tradicionalno prate utakmice naše reprezentacije uz obiteljska druženja, na otvorenim prostorima, prvenstveno gradskim trgovima, ulicama, rivama, terasama ugostiteljskih objekata i slično. U brojnim mjestima, prvenstveno gradovima, organizirat će se i javna praćenja TV prijenosa kojima će prisustvovati veliki broj građana", poručili su iz policije.

Potom su objavili preporuke, kako tvrde, "kako bi nakon utakmice ostao samo nogometni naboj, a ne neželjene posljedice".

  • da organizatori takvih okupljanja vode brigu o zdravlju i sigurnosti svojih posjetitelja - posebice žena, djece i starijih osoba,
  • da navijači/posjetitelji/simpatizeri hrvatske nogometne reprezentacije:
  1. izbjegavaju konzumiranje većih količina alkohola,
  2. ne koriste pirotehnička sredstava - budući da njihovo korištenje u mnoštvu građana može imati ozbiljne posljedice,
  3. prilikom dolaska ili odlaska s okupljanja navijača ne upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola te da obrate pažnju na sigurnost u prometu općenito.

"Policija će uz druge službe, kao i do sada, poduzimati potrebne mjere iz svoje nadležnosti i u skladu s važećim propisima, a što može uključivati i video i foto dokumentiranje, kako bi praćenja nastupa hrvatske nogometne reprezentacije na javnim prostorima protekla bez većih izgreda i protupravnih ponašanja.

Uživajte u utakmici, bodrite naše reprezentativce u zdravom sportskom duhu - učinimo našu reprezentaciju ponosnom, kao što i ona čini nas", zaključuju iz MUP-a.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.