Policija zataškavala da je bivši dekan Šumarskog fakulteta upucao dvije osobe?

"SUMNJA se da je 65-godišnja osoba ispalila dva hica iz lovačke puške u pravcu fazana u letu i lakše ranila dvojicu lovaca", kazao je glasnogovornik koprivničke policije Dražen Laljek.

Sporno je jedino što se spomenuti incident dogodio 27. veljače oko 11 sati ujutro, a policija se o njemu nije izjasnila sve do danas, dok Jutarnji list nije saznao kako je spomenuti "65-godišnji lovac" bivši dekan Šumarskog fakulteta u Zagrebu Mladen Stjepan Figurić.

Figurić je u lovu organiziranom za profesore u lovištu Hrvatskih šuma kod Đurđevca greškom upucao 66-godišnjeg profesora Antu Krpana iz Zagreba, te 55-godišnjeg zaposlenika šumarije Željka Birta, a policija je cijeli događaj pokušala zataškati, piše Jutarnji list.

U đurđevačkom Domu zdravlja potvrđeno je kako su tog dana liječili samo jednu osobu koja je stradala u lovu na fazane, s obzirom da je profesor Krpan odbio otići u bolnicu.

"Osoba koju smo obrađivali imala je rane po licu i tijelu, ali odbila je odlazak u koprivničku bolnicu", potvrdio je dr. Blaško Pavić.

J.C.

Pročitajte više