Policija zaustavila auto. Vozio ga klinac (15), unutra su bila 4 njegova prijatelja

Ilustracija: Dubravka Petric/Pixsell

Vinkovačka policija jučer je u 21.30 zaustavila osobni automobil vinkovačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 15-godišnjak, dok se u vozilu nalazilo još četvero maloljetnika.

Kako su izvijestili, maloljetnik je doveden u prostorije policije, gdje je ubrzo pristupio i njegov zakonski zastupnik, ujedno i osoba kojoj je navedeno vozilo povjereno. Za prekršaj upravljanja motornim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, protiv 15-godišnjaka slijedi prekršajna prijava, kao i protiv njegovog zakonskog zastupnika radi davanja vozila na upravljanje osobi za koju je znao da nema pravo upravljati vozilom jer još nije stekao to pravo.

Policija će o ovom postupanju obavijestiti i nadležni zavod za socijalni rad.

"Roditelji ne smiju zaboraviti da svojim ponašanjem daju primjer djeci"

"Sigurnost djece u prometu ovisi o odgovornosti kako vozača, tako i roditelja. Roditelji ne smiju zaboraviti da svojim ponašanjem daju primjer djeci. Pozitivan primjer znači podučiti ih pravilima ponašanja u prometu kako bi navike koje će steći primjenjivali cijeli život.

Pozivaju se roditelji na dosljedno poštivanje zakonskih odredbi i nedozvoljavanje djeci ponašanja u suprotnosti sa zakonom. Svako upravljanje vozilom po cesti osoba bez položenog vozačkog ispita, za njih i za druge sudionike u prometu, predstavlja potencijalnu opasnost od prometne nesreće i stradavanja osoba", upozorila je policija.

Pročitajte više